Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Visszatérés Lipcsében - ma 15 éve

2024. június 08. - Szigi.

A Depeche Mode újkori történelmének számomra legfelemelőbb pillanata ma 15 éve történt Lipcsében, a Zentralstadionban. Dave Gahan ugyanis kevesebb, mint 1 hónap kényszerpihenő után újra színpadra állt, azaz folytatódott a Tour Of The Universe! A rákbetegséggek küzdő Dave formája - érthető módon - még elég visszafogott ezeken a „visszatérő“ fellépéséken. Az az üdvrivalgás, amit az In Chains első énekhangjainál kap Dave, az számomra minden alkalommal hátborzongatóan megható: és szerencsére ez hivatalos koncertlemezen is hallható, hiszen ennek a koncertnek a felvételéről is készült egy dupla Live Here Now CD kiadvány. Itt a teljes koncertfelvétel:

A Tour Of The Universe turnéblog finoman szólva sem érzelgősködte el Dave visszatérését.

"Lipcsében, a Zentralstadionban ülök és élvezem azt a kicsi napfényt, ami végre áttört a felhőkön. Szinte megállás nélkül esik azóta, hogy tegnap megérkeztünk. Reméljük az időjárás megjavul a holnapi koncertre.

Majdnem pontosan 24 órája érkeztünk, a színpad majdnem teljesen elkészült. Ahogy korábban írtam, ez egy mérnöki csoda - egy gigantikus kirakós. 30 fős csapat 3 napig építette - és ez csak a színpad maga. A fények, a projektorok és minden más csak ezután jön. Nagyon sok minden történik egy időben és nehéz lépést tartani az eseményekkel.

Az egész tegnapi napot és a mai reggelt fotózással és videózással töltöttem az építkezésről.

Random észrevétel: éppen most, amikor írok, a bal oldali hangszórócsokor felemelkedett és a jobboldali videókivetítő is éppen a helyére került. Hamarosan jövök még egyéb megfigyelésekkel."

Itt a Tour Of The Universe videoblog (mert ilyen is volt ekkortájt) felvétele az előkészületekről:

Még egy videó a koncert előkészületeiből! A dobok mögött Christian Eigner

Ez a koncert volt az, ahol az In Sympathy-t a Policy Of Truth-ra cserélték. Ez a csere máig sokak számára nehezen emészthető volt, hiszen az In Sympathy egész jól szólt a turné első két állomásán (Luxembourg, Tel-Aviv), a Policy-t pedig elég sokat hallhattuk már DM turnén... Mindenesetre ekkor égett rá a Policy Of Truth-ra az „örök cseredal“ kifejezés. Ugyanakkor állítólag már Athénban, az elmaradt koncertek cseréltek volna (az athéni setlist képe alapján).

A Tour Of The Universe turnéblogot ekkortájt May alias „MM”, Peter alias „PeterToo”, Peter Harper alias „Big Pete” és Daniel Barassi (a depechemode.com webmestere) készítették, és ezek a bejegyzések (képekkel együtt) máig elérhetőek a Depeche Mode hivatalos oldalán. A lipcsei koncertről két bejegyzés is született, ez és ez.

Erről a koncertről így írtak, sajátos, és bosszantó módon meg sem említve Dave betegségét és az ebből való csodálatos visszatérést:

"Nagyszerű volt tegnap újra látni a bandát színpadon Lipcsében. Mindenki remek hangulatban volt a hangpróba alatt, viccelődtek, nevettek, jó hangulatban voltak.

A koncert egyszerűen fatasztikus volt. A közönség reakciója szinte érezhető volt, és az együttes csúcsformában volt. Policy Of Truth elsőként csendült fel a turnén, az In Sympathy helyén.

Az együttes egyenesen Berlinbe ment a koncert után, és hamarosan a személyzet is követi őket"

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr8318424007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása