Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Az Enjoy The Silence '04 korszak kizárólag letölthető remixei

2024. október 18. - Szigi.

Az Enjoy The Silence '04 korszak volt az első, amelyeken a fizikai kiadványokra nem felférő remixeket letölthetővé tették. Ezek "hivatalossága" sokáig kérdéses volt, aztán 2 évvel később felkerültek a The Complete Depeche Mode kiadványra, ezzel "konfirmálta" őket a zenekar. Ez az 5 mix a ma tárgyalt mixeknek egy-egy változatai, viszont néhány esetben elég komoly az eltérés a jól ismert változathoz képest. Az Enjoy The Silence '04 kislemez kiadásának évfordulóján vegyük végig ezeket a remixeket is!

Kezdésként mindjárt itt a PHOTOGRAPHIC (REX THE DOG FAITHFUL REMIX), amely 2004-ben mp3-ként letölthető volt csak. Ez a verzió sokkal jobban tiszteletben tartja az eredeti Photographic-ot (talán ezért is "faithful", azaz hűséges a neve), végig szerepel benne Dave éneke, de az eredeti átdolgozást izgalmassá varázsoló izgága electroclash hangzás is megmarad benne. Azért inkább tetszetős a Remixes 81-04 lemezre felkerült változat, de nem baj, hogy ezt is ismerjük. Vajon ki mondja benne a végén azt, hogy "I take pictures, photographic pictures"?

A következő "alternatív" remix a SOMETHING TO DO (BLACK STROBE ALTERNATIVE REMIX), amely tehát szintén eltér az Enjoy The Silence '04 kislemezen található verziótól, igaz a fő eltérés annyi, hogy ez tartalmazza Dave énekét is, amitől a tempó bizony néha kicsit megbicsaklik. A középrész hosszabb, és nincs olyan frappánsan megoldva, mint az eredeti Black Strobe remixben Itt sem baj, hogy nem ez a változat került fel a kislemezre! Ez a remixváltozat nem volt letölthető 2004-ben, hanem még abban az évben felkerült Black Strobe: A Remix Selection című lemezére - majd 2 évvel később a DM "kanonizálta" azzal, hogy rátette a The Complete Depeche Mode iTunes-válogatására.

A most következő 3 mixváltozat már 2004-ben is rákerült különböző promóciós kiadványokra, de 2006-ban lett végérvényesen hivatalossá téve a zenekar részéről is azzal, hogy rákerült a The Complete Depeche Mode címet viselő iTunes-válogatásra, a "Digital Only Remixes" szekcióba. Az első ilyen változatunk az ENJOY THE SILENCE (RICHARD X MIX), amely az extra limitált kislemezen található Richard X Extended mix "radio editje", azaz egy frappánsabb, rövidebb változata.
 

A következő remixünk, ami a ma 20 éves Enjoy The Silence '04 kiadványon csak promóciós kiadványokon jelent meg, de aztán 2006-ban a The Complete Depeche Mode iTunes-válogatáson vált hivatalos DM remixé az ENJOY THE SILENCE (TIMO MAAS EXTENDED INSTRUMENTAL MIX), amely nem meglepő módon az Enjoy The Silence '04 kiadványon (és a Remixes 81-04 címet viselő remixlemezen) megtalálható Timo Maas remix éneknélküli változata, és az utolsó néhány másodpercet leszámítva nem is tér el attól, akkor viszont vad dobcsattogásba kezd, hogy aztán vége legyen.
 

És itt az utolsó a 2004-ben csak promó CD-n, majd 2006-ban a The Complete Depeche Mode iTunes gyűjteményes lemezen megtalálható mixek közül: ez pedig az ENJOY THE SILENCE (EWAN PEARSON EXTENDED INSTRUMENTAL MIX). Ez szintén nem okoz meglepetést: az Enjoy The Silence '04 kislemezen megtalálható, egészen kiváló Ewan Pearson mixnek egy ének nélküli változatáról van szó.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr4118497246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása