Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

7 éve húztunk fehér kesztyűt

2024. május 22. - Szigi.

Ma 7 éve lépett fel a Groupama Arénában a Depeche Mode. Ez volt a fehér kesztyűvel integetős koncert, ami így nézett ki közvetlen közelről:

Kisebb baleset 30 éve San Bernardinoban, de mitől lett ilyen szörnyű az I Feel You?

30 éve a Route 66 című dalban is megemlített San Bernardinoban járt a Depeche Mode Exotic Tour elnevezésű koncertsorozata.

Daryl Bamonte egy mókás jelenettel jelentkezett az Exotic Tour Diaryból: „Visszafelé jöttünk San Franciscoból, amikor meg kellett állnunk, mert Martinnak pisilnie kellett. Elindult a dzsindzsás felé, miközben én és John Sampson (biztonságiaktól) emberi pajzsot alkottunk előtte. De amikor hátranéztünk, csak egy pár, ég felé mutató cipőpárost és furcsa nyöszörgést hallottunk. „Valakinek itt valamit kellett volna csinálnia“ - sopánkodott, miközben kihúztuk a lyukból, amibe beleesett...“

Itt a teljes koncertfelvétel, többek között egy egészen elképesztően összevissza eljátszott I Feel You-val:

11 éve járt utoljára a Puskásban a Depeche Mode!

Az utolsó koncert a Puskásban és hosszú idő után az első budapesti koncert eső nélkül: ma 11 éve járt a Delta Machine Tour Budapesten! Itt a teljes koncertfelvétel:

Ez pedig SMOG101 felvétele:

Laguna Hills és nosztalgia

30 éve ilyenkor Daryl Bamonte így nosztalgiázott az Exotic Tour Diary-ban a Laguna Hillsben rendezett koncert előtt: "Különleges kötődésem van ehhez a koncerthez. Emlékszem, amikor Dave feljött a tanácsi lakásomba Basildonban 1985 elején, és nagyon izgatott volt, mert a The Hollywood Palladium 1 perc alatt megtelt a koncertjükre, és a promóter egy újabb koncertet iktatott be. "Valahol a Narancs-vidékhez közel 12.000 ember kíváncsi ránk!" És ez volt az a pillanat, amikor a dolog kezdett kicsit racionálisabb lenni..." Négy dobot Fosters-szel ünnepeltünk, és a TV-ben a The Bill újabb izgalmas részét néztük - Ó, azok a régi szép napok...".

Itt van a ma 30 éves koncertből 70 perc. Az Everything Counts végén egy rajongó nagyon hangosan, üvöltve énekelte a dal refrénjét. Dave így nyugtázta a produkcióját: "Köszönöm. Szedd csak tovább a gyógyszereidet."

DM interjú 30 évvel ezelőttről

30 éve Laguna Hillsben lépett fel a Depeche Mode. A fellépés előtt Dave interjút adott az MTV-nek, és a frontember kifejezetten jó hangulatban nyilatkozott. Elmondta, hogy Andy a második gyerekét várja, ezért volt szüksége egy kis időre szüksége, ezért helyettesítik őt Daryl Bamonte-tal. Megemlítette a Condemnation-t, amit Martin énekel, és amit ő "soha többé nem fog énekelni, mert túl szomorú" - majd egy nagy nevetés következett "csak vicceltem!". Valamint jött még a Primal Scream dicsérete ("rondák és koszosak, olyanok, amilyennek a rock'n'rollnak lennie kell"), és az is, hogy mennyire hálás a növekvő rajongótábornak. Sőt, még azt is elmondja, hogy szerinte a Devotional Tour setlistje szomorúbb volt, a mostani viszont "sokkal viccesebb". Itt az interjú: 

Ma van a legendás san franciscoi koncertnek a 30. évfordulója!

Ma 30 éve volt a legendás koncert San Franciscoban, amelyről az Exotic-US Summer Tour legjobb minőségű bootlegjét ismerhetjük (ez gyakran Walking In My Boot címen ismert). Ugyanerről a koncertről származik a 4 évvel később hivatalos DM lemezre „keveredett“ World In My Eyes Safar mixének a beköszönése: „good evening, San Francisco!“

Daryl Bamonte egy kis számvetéssel készült az Exotic Tour Diaryban: "Pont ma 1 éve hagytuk el Angliát. Én 11 évvel érzem magam öregebbnek. Ma 20 000 ember előtt fogunk játszani. Argentínához képest egy kis klubkoncert..."

A felvételen érdekes módon a közönség alig hallatszik, viszont a hangminőség tökéletes, ez az egyik kedvenc bootleg hallgatnivalóm az összes DM bootleg közül. Dave nem mindig elégedett a publikummal: a Behind The Wheel alatt bekiabálja, hogy "csak ültök ott - ez nem egy kibaszott film!", majd aztán ztán az Everything Counts végén nyugtázza: "Tudtam, hogy nem hagytok cserben!". Talán nem is a legszerencsésebb, hogy pont erről a koncertről van a legjobb minőségű felvételünk, mindenesetre így is nagyon elégedettek lehetünk, mert ritka az ilyen jó minőségű koncertfelvétel.

A felvételen természetesen csak az első másfél óra a koncert felvétele.

Ma 23 éves az Exciter!

Itt a teljes album, sőt, még két bónusz szám is idekeveredett (Easy Tiger teljes verzió, valamint a The Stooges-feldolgozás, a Dirt)

süti beállítások módosítása