Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Ma 14 éves a Depeche Mode Velvet Revolver-megidézése, a Goodnight Lovers!

2016. február 11. - Szigi.

Ma 14 éve adták ki kislemezen a GOODNIGHT LOVERS-t. Viszonylag szegényes kiadvány volt (egy darab négyszámos maxi, az aktuális album néhány dalának remixével, nem volt limitált maxi kiadvány, nem volt B-oldalas, nem volt külön US kiadvány), és a kislemez-verzió is - negyedik kislemeztől szokatlanul - egy az egyben az albumverziót takarta (a Little 15 volt még hasonlóan "vékony" kiadvány az együttes történetében). A dal igazi formáját egy időszakkal később, a Touring The Angel első szakaszának záródalaként futotta ki, ahol Dave és Martin duettben adták elő a Velvet Underground-ot idéző alkotást. Nézzük most meg ezt a dalt a tíz évvel ezelőtti budapesti koncertről!

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr458376838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Raven1975 2016.02.11. 19:06:40

A Playing The Angel nagylemezzel majdnem egy éves gigaturnéra indult a zenekar. A helyszínek Amerika és Európa. Sok helyen - így Budapesten is - kétszer is felléptek. A kétezres évek elején történt egyenetlenségek látszólag ekkorra már elmúltak, az együttes profin és különösebb zökkenők nélkül abszolválja a hatalmas megmérettetést. A színpadkép újfent emlékezetes - futurisztikus, a vokalistalányokra pedig ezúttal nem volt szükség. A setlist meglepetése, hogy nincs meglepetés: az album néhány száma mellett szinte kizárólag kislemezes dalokkal, bevált nagy slágerekkel töltötték fel a minden eddiginél hosszabb dallistát. Némi csodálkozást csak az keltett, hogy az előző album csendes zárószámával, a Goodnight Lovers-el zárták a koncertet :) A setlistek iránt érdeklődőknek feltűnhet, hogy a Behind The Wheel - néhány szórványos 1998-as fellépést leszámítva - 11 év után került vissza a setlistbe, illetve hogy például olyan kihagyhatatlan daloknak, mint a Stripped, vagy az In Your Room, itt nem lelhetünk nyomára - ám a turné későbbi szakaszain azért ezek is feltűntek. Két régi kedvenc is visszakerül a dallistába: a Just Can’t Get Enough - Everything Counts párossal a 101 korszakot idézte a Depeche Mode. A leggyakoribb előzenekarok a The Bravery, a She Wants Revenge és a The Raveonettes. A turnéról készült koncert DVD Touring the Angel: Live in Milan címmel került a boltokba. Ha a Devotional Tour-ra a “grandiózus”, az Exotic-ra a “széteső”, a Singles-re a “regenerálódó” és az Exciter az “érzelmes” jelző a legmegfelelőbb, akkor a Touring The Angel jelzője a “vérprofi” :))

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2016.02.12. 20:47:01

Beleköthetetlen sorok! :) (igen, én írtam)

Raven1975 2016.02.12. 22:24:04

Pontosìtàst kèrek, mert kezdem elveszìteni a fonalat kollèga :-)

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2016.02.14. 09:53:48

Semmi, csak az általad idézett sorokat is én írtam még jópár éve :)
süti beállítások módosítása