Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Négyévnyi csendet tör meg a Depeche Mode - az origo.hu fordította le először a hivatalos sajtóanyagot

2017. február 01. - Szigi.

Pénteken adja ki a Depeche Mode a Where's The Revolution című legújabb dalát, ami az első szerzeményük a legutóbbi, 2013-as albumuk óta. Az időzítés sem véletlen, hiszen egy bő hónappal később, márciusban jelenik meg legújabb nagylemezük.

Az először pénteken hallható Where's The Revolution című dal lesz az első kedvcsináló a Depeche Mode március 17-én megjelenő, tizennegyedik stúdióalbumához, a Spirit-hez.

A Spirit egyik érdekessége, hogy a Mode együtt dolgozott rajta a Simian Mobile Disco producerével, James Forddal. A Spirit-ről már többen elismerően nyilatkoztak. Az egyik a Q Magazine volt: szerintük a Spirit

az utóbbi évek legenergikusabb Mode-albuma.

A márciusban megjelenő albumot természetesen világ körüli turnéval támogatják meg. Május 5-én Stockholmban indul a Global Spirit Tour sorozat, és

további 20 ország 32 városába látogatnak el.

Nagyjából 1,5 millió ember láthatja majd őket játszani. Magyarországon május 22-én adnak koncertet, a Groupama Arénában.

A turné során a Depeche Mode fellép a párizsi Stade de France-ban, a milánói San Siróban és a berlini Olimpiai Stadionban is. A további állomások között szerepel a London Stadium, a moszkvai Otkrityije Arena és a gelsenkircheni Veltnis-Arena. Az európai állomások után a fellépéssorozat Észak- és Dél-Amerikában folytatódik.

Dave Gahan Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Britta Pedersen

A Global Spirit a Depeche Mode tizennyolcadik turnéja, a zenekar három év kihagyás után lép fel ismét élőben. Az együttes legutóbbi koncertkörútja, a Delta Machine Tour – amelyet több mint 2,5 millió rajongó láthatott Európában és Észak-Amerikában – egyike volt 2013 legnagyobb és legkelendőbb koncertsorozatainak. A Depeche Mode – amely a Delta Machine Tour keretében 2013 májusában lépett fel a Puskás Ferenc Stadionban  - először 1985-ben koncertezett Magyarországon, az akkori Volán-pályán.

A Depeche Mode eddig tizenhárom stúdióalbumot jelentett meg, ezek több mint húsz ország slágerlistáján jutottak a top 10-be. Több mint 100 millió eladott albummal a Depeche Mode minden idők talán legnépszerűbb elektronikus zenekara.

A cikk eredetije itt olvasható: http://www.origo.hu/kultura/quart/20170201-marciusban-jelenik-meg-a-depeche-mode-uj-lemeze-spirit-cimmel.html

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr1612175668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása