Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

A mai nap a SOFAD Live-é! Indulhat a koncert?

2018. december 06. - Szigi.
Szűk két hete egész napos videósorozattal emlékeztünk meg a Devotional videókazetta megjelenésének 25. évfordulójáról. 8 dalt emeltünk ki: ezek a World In My Eyes, a Behind The Wheel, a Stripped, a Never Let Me Down Again, a Personal Jesus, az Enjoy The Silence, a Fly On The Windscreen és az Everything Counts voltak. Szándékosan nem tettünk be egyetlen SOFAD-dalt sem, mert ezekkel külön szándékunk volt, amit a mai napon fogunk bemutatni nektek. Ez pedig nem más, mint a Depeche Mode egyik (?!) legnagyszerűbb koncertlemezének, SONGS OF FAITH AND DEVOTION LIVE címet viselő korongnak a 25. éves kiadási évfordulója, ami éppen december 6.-án került a boltokba, 1993-ban. Lenyűgöző, ahogy a turné közben volt idő összeállítani ezt a korongot: volt dal, amelyiket kevesebb, mint 2 hónappal előtte rögzítettek New Orleans-ban. Az album Alan Wilder és Steve Lyon keze munkáját dicséri; valójában tehát EZ az utolsó Depeche Mode lemez, amelyen Alan Wilder részt vett. Valószínűleg a karácsonyi szezonra készült el ilyen gyorsan, de nem fogyott jól: csak a 46. pozícióig jutott, és általában elmarasztaló kritikákat kapott. Talán az is hozzájárult ehhez, hogy csak és kizárólag a SOFAD dalait tartalmazta, ráadásul ugyanabba a sorrendbe állítva, mint ahogy az albumon szerepeltek.
 
Mi most elhangzás sorrendjében állítunk emléket ennek az igenis nagyszerű albumnak! Így tehát ma 10 bejegyzés várható: indulhat a SOFAD-Live dömping! :)
 
Mi mással is kezdhetnénk, mint az album zárószámával, ami a koncertek lenyűgöző nyitánya volt? Dörgés-villámlás, tapogatózó basszusok, egy-egy gitárhang, mintha még az I Feel You (Life's Too Short) című mixéből is lenne egy-egy hang: aztán jön az ismert basszus és elindul a HIGHER LOVE! A dal hosszabb introval rendelkezik és a lecsengése is hosszabb... talán még teljesebb az élmény, mint az albumverzió esetében. Lássuk!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr5814435074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása