Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Martin és Mike Mills gondolatai a jubiláló Stardustról

2019. április 14. - Szigi.
- Mit jelent számodra a 'Stardust'?
 
Martin: "Először is gyermekkorom kedves emléke, és ha soha nem is voltam fanatikus David Essex rajongó, azért van egy-két száma, amit mai is szeretek. Ezek közül az egyik, vagyis talán a kedvenc dalom a 'Stardust'. Ez a dal egy azonos című film nyitódala volt, amely film egy lecsúszott rock sztárról szól, aki kábítószerfüggővé válik. Többen rámutattak erre a hasonlóságra a film, a dalszöveg, illetve a Depeche Mode kapcsán, de bizton állíthatom nem ez volt a dal kiválasztásának hátterében. Tulajdonképpen egy igazán érzelmes dalról van szó, és én sokkal inkább a mondani valót szerettem volna a dalban megfogni. Nevezetesen azt, hogy milyen magányos tud lenni az ember, még akkor is, ha egy úgynevezett rock sztárról van szó. Ez a rock sztárság egy nagyon érdekes foglalkozás, viszont némileg bizarr."
 
Mike Mills (a Stardust videójának a rendezője): " Igazán kedvelem. Nagyon-nagyon érdekes a dal. Számomra valóban olyan, mint egy filmzene. Telis tele vizuális elemekkel, sötétséggel, szomorúsággal és valamifajta elhagyatottsággal, hiszen erről a szól a szöveg és a dallamvonal is ezt támasztja alá. Amúgy pedig határozottan jó egy ilyen lassú és vissza fogott dalt hallani. Nem sok ilyen számhoz lehet szerencsénk manapság.
 
- Milyen ötlet rejlik a 'Stardust' klip mögött?
 
Martin: "Egy igazán szimpla dologról van szó. Engem ábrázol a klip, amint egyedül fekszem egy szállodai szobában. Később pedig utazom egy autóban. A mondanivaló adott. Egy rock sztár és magányos élete. Hogy ehhez hogyan jönnek, és miképp passzolnak a kosztümös hölgyek - hát nem is tudom..."
 
Mike Mills: "Két párhuzamosan futó történetet láthatunk. Az egyik egy magányos ember élete. Egy olyan emberé, aki egy együttesben van. Hívjuk akár rock sztárnak. Kívülről minden boldognak és csillogónak tűnik, amíg a felszín alatt ott van az iszonyú magányosság, az elszigeteltség és boldogtalanság. Egy ember, aki egy csillogó szállodai szobában vár. Vár valamire, miközben az unalom tapintható a szobában. Aztán mindenféle sötét dolog történik... na, nem krimi vagy ahhoz hasonló, hanem csak tisztázatlan képek, borongós hangulat. Aztán ugyanez az ember ül egy autóban és utazik valahova. Valahová, ahol valószínűleg fellép, hisz rock sztár. Majd vissza az autóba, majd a szállodába." (a fordítások a HDMFC honlapjáról származnak).
 
Boldog 16. születésnapot, STARDUST! :)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr9414762514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása