Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Elhunyt a 101 rendezője, D.A. Pennebaker

2019. augusztus 04. - Szigi.
94 éves korában elhunyt Donn Alan Pennebaker amerikai rendező, akinek a nevéhez a 101 koncertfilm rendezése fűződik.
 
Bruce Kirkland (Second Vision, elnök): "Azt hiszem, a rajongók szerepeltetése megnyerő pontja volt a filmnek. Mindezek felett ott volt az együttes, aki mintha jelezte volna: >>Itt vagyunk, betörtünk Amerikába!<< Ugyanakkor izgalmas volt a bandát a rajongókon keresztül is látni. Az alternatív kultúráról szólt az egész. Pennebakernél jobban pedig senki sem örökíthette volna meg a dolgot, hisz ő mindig is ezt tette.
 
Daniel Miller (Mute Records, elnök): Akkoriban a Virgin végezte a videók terjesztését számunkra. Dolgozott náluk egy fickó, akit Angus Margerison-nak hívtak. Ő ajánlotta: "Miért nem kéritek fel Pennebaker-t?" Erre én: "Biztosan nem csinálná meg." Pennebaker mégiscsak egy legenda. Jónéhányat ő készítette a legfontosabb rock dokumentációk közül. Végül, mégis felhívtam és annyit mondott: "Megcsinálom."
 
Fletch: Gondoltuk, megkérdezzük, volna-e kedve. Jóllehet azt sem tudtuk él-e még, és ha igen, akkor elvállalja-e. Az együttes és a közte kialakult viszony szintén rendkívülinek nevezhető. Hatalmas élmény volt egy olyan nagy névvel dolgozni, mint ő. Ma is tartjuk a kapcsolatot és örülünk, hogy jól meglátta a dolgok lényegét. (a fordítások a HDMFC honlapjáról származnak).
 
pennebaker.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr114994402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása