Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

10 éve Oberhausenben egy fontos előzenekar is debütált...

2019. október 31. - Szigi.
Ma 10 éve, Oberhausenben, a Tour Of The Universe első európai állomásán egy új előzenekar debütált, egy bizonyos SOULSAVERS… amint tudjuk, ebből aztán az elmúlt évtizedben egy több lemezen át tartó gyümölcsöző együttműködés lett a két zenekar között, amely többek között két Dave szólólemezben és a Poison Heart remixben nyilvánul meg.
 
Ám nem volt zökkenőmentes a Soulsavers debütálása. Az alábbi interjút a német Interview magazinból fordítom:
 
Rich Machin (Soulsavers): „A The Light The Dead See majdnem sohasem készült el, mert az együttműködésünk kezdete, az előzenekari státuszunk a DM előtt majdnem katasztrófába torkollott. Nagyon fel voltunk baszva, én meg a srácok. Azon az estén, amikor útra kellett volna kelnünk és be kellett volna fejeznünk a mi világturnénkat (Broken Tour), akkor észrevettük, hogy a turnébuszunk eltűnt, ellopták. Ott álltunk az utcán, pontosan, ahol hagytuk a buszt. Éjszaka volt, valahol Manchester határán. Esett az eső. De az átkozott busz eltűnt, egyszerűen eltűnt. Ott álltunk, éjjel kettő volt, megpakolva erősítőkkel, szintetizátorokkal, ruhákkal – és a kibaszott busz nem volt ott. És másnap Németországban kellett volna lennünk, hogy próbáljunk, első ízben a teljes bandával. Hívtam a menedzserünket és kértem, hogy vegyen fel minket, de ő csak azt mondta: „Szerezzetek egy új buszt”. Ez könnyebbnek hangzott, mint amilyen valójában volt – éjjel kettőkor, valahol Manchester határában…
 
Dave Gahan: „Hálistennek a hangszereitek nem voltak a buszon”.
 
Rich Machin: „Ez igaz. És egész idő alatt azt gondoltam, hogy bassza meg, fújjuk le az egészet. Egyszerűen nem könnyű előzenekarnak lenni olyan bandáknak, mint a Depeche Mode. Halloweenkor! 18 000 ember előtt! Mindenféle gyakorlás nélkül! Német rajongók előtt, akik az én szememben a legkeményebbek voltak a világon! Inkább improvizáltam volna egy kis klubban és nem 18 000 hardcore rajongó előtt, akik maximum 30 percig tolerálnak téged, de akkor is csak azért, mert Dave Gahan választott ki téged előzenekarként. Hálistennek angolok vagyunk. Amikor ennyi szar van rád dobva, azt csak humorral lehet elviselni, és egyszerűen nevetni kell a káoszon. Ezt csináltuk mi is a fiúkkal. Mindezek ellenére ez lesz a történet, amelyre 30 év múlva is emlékezni fogunk.”
 
A Soulsavers végül is további problémák nélkül megérkezett Oberhausenbe, és játszottak is a DM előtt. Íme egy dal a fellépésükről, a Some Misunderstanding:
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr7515270744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása