Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Bokaficam, DJ Daryl Bamonte és egy eltévedt régi A-Ha szám - 10 éve érkezett Barcelonába a Depeche Mode

2019. november 20. - Szigi.
Ma 10 éve Barcelonába érkezett a Depeche Mode, hogy egy dupla koncerten felvegye az aktuális DVD - és CD! - anyagát a Tour Of The Universe-ről. A CD ekkortájt nem is tűnt teljesen indokoltnak, hiszen a Live Here Now CD-kiadványok nagyjából lefedték a rajongók ezirányú igényeit - viszont például a streaming-szolgáltatókon mai napig csak a barcelonai CD-k hanganyaga van fent, a többi Live Here Now CD anyaga nem. Egy kiadvány, ami később elnyeri az értelmét! :)
 
Az első este a turnéblog lelkesen számol be az eseményekről. Olvassuk csak: feltűnik benne egy baleset, Daryl Bamonte és egy régi A-Ha szám is :)
 
"Ahogy Barcelonába érkeztünk a koncert előtt, és becsekkoltunk a helyszínre, a szokásos dolgok történtek: a kaja megérkezett, néhány rajongó már ott téblábolt és néhány ismerős arc a DM crew-ból is feltűnt az arénában.
 
Ez az aréna egy hatalmas hely, gyönyörű környezetben, szóval a rajongók gyönyörű környezetben várakoztak odakint, a Palau St. Jordi felé felfelé jövet, ami egyébként egy tökéletes helyszín egy fedett bulihoz. A DM turnégépezete 8 órakor kelt életre, és ezen a „kora délutáni” színpadi beálláson lenyűgözően néztek ki – van valami gyönyörűséges, amikor látod a fényeket és a kivetítőt, teljes pompájában, de közönség nélkül.
 
A setlist néhány meglepetést tartogatott. A Dave nélküli banda átfutott néhány DM klasszikust, és egy fantasztikus verzióját a One Caress-nek, ami önmaga volt a letisztult tökéletesség. Martint a kék-fehér csíkos angórapulcsija és a hatalmas tollas kalapja tartott melegen a hideg, és üres arénában.
 
A hangpróba után PeterToo szórakoztatott minket azzal, hogy leesett a lépcsőn, kificamítva a bokáját és a csuklóját. A délutánt így aztán jeges pakolásban töltötte, hogy azon panaszkodhasson, hogy mennyire kellemetlen a jég, de legalább a duzzanata lelohadt.
 
Mindenesetre jónéhány kamerát szúrtunk ki a koncerthelyszínen, így világossá vált a rajongók számára is, hogy a Tour Of The Universe DVD itt lesz rögzítve. Azzal együtt, hogy ez a koncert fel lesz véve, nem tűnt különösebben másnak a mostani este sem, mint a többi – nyilvánvalóan minden nap más kamerabeállítással dolgoznak a fiúk, csak ma este ez jobban szembetűnt.A legfőbb különbség a koncerthelyszín hátsó részére, a közönségre irányított fényekben volt – a Never Let Me Down Again hullámzása ezúttal is hatásos volt.
 
A koncerten jó volt, a közönségnek eltartott azért pár számig, hogy igazán feloldódjon – de amikor végre feloldódtak, azonnal ott volt az a bizonyos vegytiszta DM-varázslat. A koncert egészen biztosan remek alapanyag lesz a DVD-re.
Az afterpartyn beleütköztem a barátaimba és a családomba, igazán ünnepélyes volt a légkör. Az afterparty zenéjét egyébként a Legendás Daryl Bamonte-nak köszönhetjük, aki maximálisan megbízott az iPod-jában, egészen addig, amíg az el nem kezdett játszani egy régi A-Ha dalt – de aztán hamar lecserélte valami jobban odaillő, táncolható dalra A drága jó feleségem ezt a pillanatot választotta, hogy megtanítsa Darylnak a „zsebredugott kéz” táncot.
 
Ki vagyok merülve, de még ennél is izgatottabb vagyok a holnapi koncerttel kapcsolatban, és biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok az egyetlen…"
 
Természetesen nem lehet tudni, hogy mely dalok kerültek fel később a kiadványra az első és a második estéről. Egyetlen dologban lehetünk biztosak: a Jezebel az első estéről látható a DVD-n. Mivel a második este már nem játszották ;) következzék tehát Martin egyik kései gyöngyszeme!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr8215299498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása