Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Kerek évforduló: Fragile Tension/Hole To Feed mixek orrvérzésig a hétvégén!

2019. december 07. - Szigi.
Kerek évfordulónk van, mégpedig egy olyan gazdag kiadványt ünneplünk ma, amely bőven ad két napra is muníciót a Freestate.hu kedves olvasóinak... Ma 10 éve jelent meg ugyanis az egyik legszínesebb dupla A oldalas DM kislemez, a Sounds Of The Universe harmadik kislemeze, a FRAGILE TENSION / HOLE TO FEED kiadvány!
 
Jókora kavarodás volt a kiadvány tekintetében 2009-ben: először úgy tűnt, hogy a Perfect lesz a harmadik kislemez (ehhez a dalhoz ki is jött az USÁ-ban egy promóciós kislemez), ezzel egy időben viszont Németországban a Sounds Of The Universe CD-ket olyan matricával látták el a boltokban, hogy "Including hit singles Wrong, Peace, And Hole To Feed", ami egyértelműen arra utalt, hogy Dave szerzeménye lesz a befutó harmadik kislemezként (ahogy az 2005 óta minden alkalommal így is történt). Ősszel viszont a Fragile Tension-nek került napvilágra egy promóciós CD-je, jónéhány új mixszel - komoly volt tehát a káosz!
 
A huszárvágást aztán jó későn, decemberben oldotta meg az együttes/kiadó, ugyanis dupla A-oldalas kislemezként kiadták a Fragile Tension/Hole To Feed párost, mindkét dalhoz klip készült, és a kiadványra rákerült csaknem minden mix a Fragile Tension promóciós maxiról, szerepeltek Hole To Feed mixek is, sőt, meglepetésre Peace, Perfect és Come Back (!) mixek is "támadtak" a kiadványon. Ez aztán a vegyes felvágott :)
 
A visszaemlékezésünket természetesen az első A-oldalas dallal kezdjük. Ez tehát a gyors tempójú, dobozhangzású, ars poetica-szerű szöveggel bíró albumverzió "single verziója", és szerencsére - híven a legjobb kislemezverzió hagyományokhoz - frappánsabb, kompaktabb, dögösebb lett, mint az albumverzió. A klip már sokkal feledhetőbb, de ekkortájt, a Hole To Feed klipje okozta sokk után egész elfogadhatónak tűnt ez a "Winamp-háttérképanimáció" :D
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr6315341742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása