Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Harmónium!

2020. február 05. - Szigi.

Daniel Miller: "Az 'Enjoy The Silence' eredetileg egy lassú dal volt, tulajdonképpen egy ballada. Tisztán emlékszem rá, de nem úgy, mint egy számra, amiről később kiderül, az együttes karrierjének meghatározó pontja."

Martin Gore: "Ez pont arról az érzésről szól, hogy nem akarsz senki mást, tökéletesen elégedettnek érzed magad és még a szavak és minden más is csak behatolásnak tűnik. Nincs szükséged semmi másra, tökéletesen boldog vagy. Ez egy szép dal."

Dave Gahan: "És ez az oka annak, hogy ha észreveszitek a videóban, csak egy-egy sort éneklek a refrénben, mégpedig azt, hogy "a szavak teljesen szükségtelenek". Mert látod ezeket a gyönyörű jeleneteket, a gyönyörűen fotózott képeket, így hát a szavak teljesen szükségtelenek, én vagyok a király, és nyilvánvalóan enyém minden"

Nagyon ritka, hogy egy Depeche Mode-dalnak megjelenne a saját kislemezén a demója is, de az Enjoy The Silence-nak ez is megadatott: a Martin által énekelt, templomi hangulatú, orgonára emlékeztető szintihangokkal kísért alkotás a Depeche Mode alkotói boszorkánykonyhájába vezeti a hallgatót és megintcsak egy megdöbbentően intim és erős pillanat a zenekar életében (annyi megjegyzéssel élve, hogy ha tényleg balladaként jelent volna meg a dal, akkor azért tényleg kicsit ballada-túlsúlyú lett volna a Violator)

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr3015459190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása