Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Norman And The Worms, utóirat

2020. március 08. - Szigi.

És hogy mi lehetett az oka a Norman And The Worms felbomlásának? Phil már az írási folyamat során észrevette a kreatív különbséget közte és Martin között. A szintetizátor zene megérkezésével ellkerülhetetlennek tűnt az eltávolodásuk. "Olyan dalokat írtunk, amik dallamosak és lélekkel teliek voltak, és ő ezeket furcsává és különössé akarta tenni. Az egész szintipop dolog ekkor indult, és lehet mondani, hogy ő erre indult el, én pedig nem. Én egészen biztosan nem. Ő egyre jobban és jobban belement és nem igazán fogtam fel, hogy mennyire belesodródott ebbe, amíg nem alapított egy másik bandát és talált más társakat. Amikor a posztpunk ment, én is kedveltem néhány krautrock bandát, mint a Can, vagy a Neu, illetve az újabbakat is, a DAF-ot, vagy az Einstürzende Neubauten-t, akik csak szimplán zajt és torzítást csináltak, és persze az angol verziójukat, a Cabaret Voltaire-t; szerettem őket. De aztán jött Martin és jött a Depeche Mode: és hirtelen a Depeche Mode olyasvalaminek tűnt, mint a twee-pop, aminek semmi tartalma nincs. Nem utálom a popzenét, de azt gondoltam, hogy inkább a Throbbing Gristle irányába megy el, nem a popzene irányába, amiről úgy tűnt, hogy 5 perc múlva véget ér. Annyit tudok, hogy ő most már multimilliomos, én pedig itt ülök Leigh-ben a kocsmában. Én tanítottam őt gitározni, és jobb gitáros volt, mint én. Ennyi."

Mikor a Norman & The Worms végül feloszlott, Phil Burdett énekes-dalszerző lett, viszonylagos hírnévre tett szert a southendi zenei körökben, és néhány lemezt is kiadott. Robert Marlow: „Phil egy helyi srác, kicsit Van Morrisonéra emlékeztető hanggal. Csinált néhány albumot, sikere is volt velük, és ma is kitartóan dolgozik.”

Steve Gallacher 2017 decemberében ezt nyilatkozta: "Nagy szeretettel gondolok vissza erre a korszakra, mert ez tett engem basszusgitárossá. Noha én nem voltam akkor még Martin és Phil sikerének szintjén, nagyon is élveztem a basszusgitározást az évek során. Volt szerencsém néhány évvel ezelőtt találkozni Martinnal, Londonban, az O2 Arénában. Végignéztem a koncertjüket és meglepetésre sikerült Martinnal beszélnem. Martin emlékezett arra, hogy ki vagyok én, és beszélgettünk a régi időkről. Pete Hobbs-ot is gyakran látom a Sounthend-on-Sea környékén, és alkalmanként beleütközök Phil Burdett-be is. "

Engedjük el tehát a Norman And The Worms és Phil Burdett kezét, az alábbi 2011-es felvétellel:

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr9415504996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása