Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Korai Depeche Mode dalok nyomában, első rész: See You

2020. március 11. - Szigi.

Folytatjuk a Depeche Mode legkorábbi időszakát bemutató sorozatunkat. Ma és holnap két dalt veszünk górcső (szóvicc!) alá, ami jóval a Depeche Mode megalakulása előtt született.

Martin sok interjúban elmondta, hogy a SEE YOU volt az első dal, amit írt, bár különbözőféleképpen adja meg az életkorát, 13-tól 18-ig mindent mondott már. Martin, 1982: "A See You középső része jó. Komoly. De mégis vicces. Kedvelem, mert ezek a szavakat nem sokat használjuk dalokban. Ezek csak dolgok, amiket emberek mondanak. Nem mondhatom el a sztorit a dal mögötte. Ez titkos."

Anne Swindell, aki Martin barátnője volt 1981 és 1983 között, azt állítja, hogy "a See You egy németországi csereút után született. Találkozott valakivel ezalatt az út alatt." Martin háromszor járt Németországban 1976 és 1978 között és Andy szerint Martin 1982-ben, a See You kiadásakor "éppen 5 évvel korábban" (tehát 1977-ben) írta a dalt. 16 éves volt."

Amikor az MTV Németország ellátogatott Erfde városába (ahol Martin járt Németországban), egy Birgit Biehl nevű nő azt állította, hogy akkortájt volt egy flörtje Martinnal, ami azt jelentheti, hogy a See You róla szól.

Véletlenül Steve Gallacher (aki Martin zenésztársa lett később a Norman And The Worms-ban) is pont ekkortájt járt Németországban, szintén csereüdülés keretein belül. "Egész jól megismertem Martint ezalatt a csereút alatt. Mindig vitte magával a gitárját, és emlékszem, hogy az iskolatársai megkérték, hogy játsszon dalokat a hamburgi kompon. Az együtk dal, amit gyakran játszott, a "Red In My Bed" volt a 10cc-től.

Phil Burdett hozzátette Jonathan Miller-nek, a Stripped című könyvben: "Elhatároztuk, hogy írtunk egypár számot; néhány valószínűleg elég szörnyű, de Martin egyik akkori szerzeményét a Depeche Mode később felvette - ez volt a See You, egy középtempós akusztikus ballada. Mindketten akusztikus gitáron szereztük a számokat.”. Simon Spence-nek, a Just Can't Get Enough című könyv szerzőjének még tovább ment: "Én találtam ki a See You riffjét". Vince Clarke hallotta a NATW See You változatát, és azt állítja, hogy a dal Depeche Mode-féle verziója "teljesen más" lett.

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr8615507996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása