Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Egy kevésbé kedvelt Recoil B-oldalas

2020. április 03. - Szigi.
A Strange Hours kislemez másik B-oldalas dala (és egyben utolsó száma) a DON'T LOOK BACK BACK, ahol a dalszöveg és az ének egy, a Liquid-en nem szereplő énekesnő, Sonya Madan műve. Sonya a legendás, kilencvenes években viszonylag népszerű Echobelly énekesnője. A dal mintha a Macskák vokáljával indulna, ám aztán a vonósok megjelenése jelzi, hogy komolyabb és komorabb alkotással lesz dolgunk, ráadásul a Liquid-korszaktól teljesen szokatlanul nem beszélt, hanem énekelt dalról van szó. Az énekelt felvezető után bejön egy igencsak súlyos basszus, ami innentől uralja a dalt, noha különböző dolgok (zongora, rövid kacagások) színesitik az összképet. Az ének mellett szokatlan még a viszonylag kevés dalszöveg, és amikor nem a súlyos trip-hopos basszus viszi a dalt, akkor elég érdekes, már-már Bloodline-ra emlékeztető hangok is színesitik a dalt. A dal vége felé egy férfihang is feltűnik a háttérben, nagy kérdés, hogy ő ki lehet... A vége felé kissé szétfolyóssá váló dal aztán hirtelen ér véget (talán lejön, hogy ezt a dalt messze nem szeretem annyira, mint a New York Nights-ot ;) )
 
Ezzel zárul tehát a Strange Hours kislemez-megemlékezésünk, de annyit még hozzá kell tenni, hogy a kislemez multimédiás szekciójába - ami egy komplett program volt, dizájnnal, aláfestő zenével - régi adósságát törlesztette Alan, ugyanis az összes addig leforgatott videóját feltette: szerepelt tehát a Faith Healer, a Drifting, a Stalker és a Strange Hours videója is.
 
Nézzük a Don't Look Back-et:
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr2115586390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása