Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Néhány vélemény a Selected Event-ről a Recoil Index Fórumról

2020. április 16. - Szigi.
Néhány vélemény a 10 évvel ezelőtti Selected Event-ről, azaz Recoil Diesel Clubos fellépéséről:
 
"Meglepően hosszú, kígyózó sorok, ennek ellenére kapunyitás után gyors bejutás, meleg, sok ember, kicsit talán szűkös volt ekkora érdeklődésre a Diesel Club. Sok topicos, régi és új arcok, csak Őrült Kacsával sikerült elkerülnünk egymást. Meglepően korán kezdő Alan (én éjfélre, vagy még későbbre számítottam), a súlyos Recoil-ütemek keverése meglepően szigorú minimállal. A színpaddal szemben, a keverő előtt, tőle kicsit balra szerintem elég jó hangzás. Alan résnyire néz ki a szemén, de készséges, mosolyog. Kicsit nehéz kezdés, szokni kell, hogy pl. a Want-nak vagy a Strange Hours-nak nem megy a szövege, csak a zenére "kell" koncentrálnunk. Döbbenetesen jó Allelujah, kellemes "meglepetés" Never Let Me Down Again, jó értelembe véve primkó Faith Healer, és a többi kedvenc. Kurva jó kivetítések. Koncert után backstage-ben fotó, dedika, közben nem tudom kiverni a fejemből, hogy Alan a fotózást tartja a rocksztárság legrosszabb részének, ehhez képest meglepően friss, kedves és mosolygós. Sietek, ezért nem hálálkodhatok eléggé, hogy megtette ezt a hosszú utat, remélem a többiek megtették. Egy remek emberrel találkozhattam, köszönöm mindenkinek, aki ehhez hozzájárult."
 
"Alan nagyon megvárakoztatott minket, a társaság fele eléggé megrogyott a kezdésre. Én nem. Nagyon jó műsor volt! Ahol én álltam (elöl, középen, 4. sor), jól is szólt. Kivetítések tetszettek, a zene pedig, hát mit mondjak? Hogy az én világom? Baszottul bejött! Bár selected helyett, bizony találóbb lett volna a remixed event (pláne a dupla cd ismeretében!) elnevezés. Alig lehetett felismerni a dalokat, nagyon szét volt csapva minden, néhány talán túlságosan is, a Shuntból pl pont kedvenc szegmenseim lettek kieditálva. És a végén picit már sok volt a minimál, de nem panaszkodom, hatalmas audio élmény volt és én meg ezt szeretem! Csúcspont rengeteg volt, percenként szaladgált a hátamon a hideg. A Warm Leatherette közben majd betojtam! Igazi meglepi, hiszen ez egy új track a setben, ugye? Vagy eddig is volt? Szerintem nem...
Bocs hogy megint ezt írom, de mindenki jobban járt, h Doug nem jött el. Szerintem iszonyat gáz lett volna arra a kettő totál szétmixelt Doug-os dalra ráemszíznie... Jobban működtek ezek nélküle. Hát ennyi, hatalmas élmény volt, minden pillanatát kiélveztem satsatsat, nem is ragozom. Jah, láttam mönye legyét is!
 
Alan mindvégig nagyon jól viselte magát, semmi felesleges manír, vagy bájolgás, vagy egyéb kínos megnyilvánulás. Nyomatta a zenét, ez volt a dolga és tökéletes munkát végzett."
 
"Nagyon jó volt a Recoil live in Budapest, örülök, hogy ott lehettem. Mondjuk én "koncertesebb" estre számítotam, számok végén tapssal és thank you-val, és arra, hogy több albumverzió megy majd le, nyilván több énekkel. Így viszont mindig jött valami váratlan, és olyan volt az egész, mint egy utazás. Az Allelujah nekem nem jött be, kb. olyan, mint az IYR Single az albumhoz képest."
 
"A tegnapi este az első hangjától kezdve az utolsóig nagyon rendben volt. Egyedül a ledfallal voltak fenntartásaim, szerintem pixeles volt kissé. Ha nem néztem volna a felső 3 tv-t, akkor nem tudtam volna, hogy mi megy a ledfalon."
 
"Ami nem tetszett: az egyórás vacogás, ami abból fakadt, hogy a 20:00-ás kapunyitás helyett 21 óra utáni lett. Illetve az sem lopta be magát a szívembe, aki a zenéket válogatta Alanék színpadralépése előtt, (Erasure, The Communards, Tears For Fears) ezek a langyos slágerek, mintha a sláger rádióból estek volna ki. A ledfalon nem lehetett látni szinte semmit és a hangosítás sem volt az igazi.
 
Ami tetszett: Alan, akit jó volt látni élőben 1993 óta, az előadás, ami tényleg performance volt és ezért volt sz.r a ledfal, mert annyira pixeles volt, hogy nagyon kellett figyelnem, hogy mi is akar lenni a kivetítés tartalma. A zene és a videók nagyon jó összhangban voltak (Grat Fabe!). És az is jó pont volt, hogy már árusították a Selected-et.
 
Sajnos korábban kellett eljönnöm szombati kötelező programok végett és nem tudtam a meet and greet-en lepacsizni Alan-nel. Ez nagyon bántott, mert azt hittem, Alanék a koncert után ágyba dőlnek, de alant olvastam, hogy nem így volt."
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr9415617562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása