Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Athéni zavargás, 1985-ből

2020. július 26. - Szigi.
Ma 35 éve volt a Some Great Reward Tour utolsó előtti állomásán Athénban járt a Depeche Mode egy fesztiválfellépésen. Ez az a bizonyos zavargásokba fulladó fesztivál, amelyen a DM mellett a The Cure és a The Clash is fellépett. Érdekesség, hogy az egész fellépést rögzítették anno (a The Cure koncertje fel is lelhető a videómegosztókon), de pont a végnapjait érő The Clash és a Depeche Mode tiltotta le a saját koncertjeik felvételét - a DM állítólag azért, mert a zenekar tartott attól, hogy egy újabb videókiadvány negatívan hatna a mindössze három hónappal korábban kiadott The World We Live In And Live In Hamburg videókazetta eladási számaira
 
Dave és Alan is jól emlékszik a fesztiválra.
 
Dave: "Természetesen, emlékszem rá. Hihetetlen élmény volt, mivel ez volt a legnagyobb tömeg, ami előtt akkortájt felléphettünk. Példa nélküli volt még akkor számunkra egy ötvenezres tömeg. Ezen a helyszínen zajlottak az első Olimpiai Játékok, és amikor először tettük a lábunkat a színpadra a hangpróbán, beletelt vagy 10 percbe, amíg rájöttünk, hogy hol is vagyunk. Ekkortájt már volt rajongói bázisunk Görögországban, és a közönség lelkesen fogadott minket. Emlékszem, hogy a koncertünk után zavargások törtek ki, amelyeknek Boy George volt a célpontja. A dolog hamar elfajult és amikor visszatértünk Angliába, csomó hívást kaptunk, hogy mi is történt. Alan rengeteg felvételt készített a kamerájával. Mindent összevetve, ez nagy durranás volt Nagy-Britanniában."
 
Alan: "Emlékszem rá, persze. A Culture Club-ot ledobálták a színpadról, majd hirtelen zavargás tört ki az utcán - nem tudom, miért. Van az egészről egy videófelvételem. Szerencsére mi már túlvoltunk a jól sikerült fellépésünkön, de ez akkor is egy furcsa nap volt. Ha jól emlékszem, Dave-et másnap is pofán vágták vásárlás közben. Agresszív rohadékok, nem igaz?"
 
Hallgassuk meg elsőként a koncert teljes felvételét, de ma még jelentkezünk a témában, eredeti videófelvételekkel! :)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr3416077182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása