Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

35 éve ért véget a Some Great Reward Tour Varsóban!

2020. július 30. - Szigi.

Ma 35 éve Varsóban zárult a Some Great Reward Tour. A fesztiválfellépésektől eltérően - és hasonlóan a Volán-Pályán tartott koncerthez - teljes setlistet játszott a zenekar.

A koncertről meglepően sok emléke van a zenekarnak és a zenekar körüli embereknek.

Andy, 1985-ben: "Ez a koncert egy totális kulturális sokk volt".

Andy, 2016: "Természetesen emlékszem erre a koncertre. Be kell vallanom, furcsa élmény volt, gyönyörű, de szürreális. A hangpróba alatt 2000 katona és rendőr volt a helyszínen. Általában nem engedjünk senkinek, hogy ott legyen a hangpróbán, a helyszínnek üresnek kellene lennie, de problémás azt mondani a hadseregnek és a rendőrségnek: "Hé, te ott, kifelé!" (neve) . Szóval igen, nagyon jól emlékszem a koncertre. A közönség csodálatos volt, és izgatottak voltunk, mivel csak néhány brit banda lépett fel a Vasfüggöny mögött. Akkoriban sok időt töltöttünk Kelet-Berlinben, tehát tudtuk, hogy hány rajongónk volt Kelet-Európában. Arra is emlékszem, hogy nem dollárban kaptuk a pénzünket ott, hanem helyi valutában, ami hasznavehetetlen volt számunkra. Szóval ingyen játszottunk."

Alan, 2010: "Amikor először látogattunk Lengyelországba, nem igazán tudtuk, hogy mire számíthatunk, bár persze néhány sztereotípia igaznak bizonyult. Varsó meglehetősen komor volt és sorok álltak az üzletek előtt. Emlékszem az olcsó szállodánkra ("Sofitel Victoria"), egy szörnyű, de vicces kabarébandával, és egy bárral, ami csak illegálisan árult whiskeyt. Nem emlékszem jól a koncert részleteire, de biztos vagyok benne, hogy a közönség nagyon pozitívan, és spontánan reagált. Ez minden esetben így volt a kelet-európai régióban, amikor ott koncerteztünk."

Martin, 2013: "Igazából fura döntés volt tőlünk, hogy Lengyelországban játszottunk. Nem emlékszem, hogy kinek az ötlete volt. Nagyszerű ötlet volt, de szokatlan volt Lengyelországba menni. Varsóban játszottunk 1985-ben, és emlékszem, hogy helyi valutában kaptuk a pénzünket, és nem tudtunk vele mit tenni, ezért vásároltam egy katonai sisakot. Ezt kellett visszacsempészni Angliába."

Andy: "Vettem egy festményt, valójában egy tök futurista festményt (a DESA művészeti galériában)".

Andrzej Marzec, a koncert promótere: "Nem voltak különleges követelményeik, de a szállodai szolgáltatás egyébként minden elvárásuknak megfelelt. Martin Gore szoknyája határozottan benyomást tett a honfitársainkra. A rajongók között volt a legnépszerűbb."

Roman Rogowiecki, biztonsági szolgálat, 2016: "A szálloda előtt rajongók várakoztak, de nem viselkedtek őrülten. Amikor a zenekarral sétáltunk a szállodán kívül, nem volt más testőr az oldalunkon. A rajongók tudták, hogy a zenekar Lengyelországban van, mert a rajongók gyülekeztek a környéken, de annyira meglepődtek, hogy a zenekar kijött az utcára sétálni közéjük, hogy gyakran egyszerűen nem is tudták, hogy hogy kell viselkedni, ezért csak álltak ott, anélkül, hogy bármit is csináltak volna. A zenekar megkérdezte tőlem, hogy mik azok a hosszú sütésű szendvicsek, amikre rábukkantak (zapiekanka volt az), és meg akarták kóstolni ők is."

Íme a koncert teljes videó (!) felvétele: ezzel búcsúzúnk a Some Great Reward Tour-ra visszaemlékező sorozatunktól! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr5816081310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása