Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

15 éves a Playing The Angel - John The Revelator

2020. október 17. - Szigi.
Az intenzív kezdés után egy pillanatig sem csökken a tempó, sőt: a második dal, a JOHN THE REVELATOR még gyorsabb alaptempójú is, mint az A Pain That I'm Used To. Húzós, emelkedő alap, egyre több bekúszó effekt, Dave kántáló, már-már mániákus éneke, hogy aztán a "seven lies" résznél tovább fokozódjon a dal intenzitása, amit a "who's that shouting? John The Revelator!" résznél egy újabb, tapsszerű dob beérkezése végezzen be, mint a dal csúcspontja... Egy szinte csak "odakent", már-már demó hangzású dal, amiben mégis több a rock'n'roll, mint a korábbi két lemez szinte bármelyik pillanatában. Ez az egyike a leggyorsabban elkészülő Depeche Mode daloknak - mindössze 6 óra alatt öntötték végleges formájába! A dalszöveget egy tradicionális dal ihlette, amely szintén János Apostolról szól.
 
Nézzük, mi volt Dave véleménye a dalról, sőt, még egy kicsit a kulisszák mögé is betekinthetünk a HDMFC fordításában: "Igazán élvezetes dal, igen. Azt hiszem, azt a dalt Martin pont két stúdió időszak között írta... Amikor Santa Barbarán dolgoztunk, volt Martinnak egy külön szobája, ahol szabadon feljátszhatta zenei ötleteit és gondolatait. Közben persze hozzánk is kiszűrődtek a próba hangjai, amelytől azonnal izgalomba jöttünk. Nem voltunk benne persze biztosak, hogy merre is halad a folyamat, amikor azonban elkezdődött a második felvételi periódus, megkaptuk a végeredményt és hát... Nos, komoly dobokkal kezdtünk el dolgozni. Ben a dobokhoz ült és elkezdte őket ütni... Benny Bonham - így hívtuk. Mart játszotta a számot, nagyon élvezetes volt. És ekkor jöttem én a mikrofonnal... Ben így szeret dolgozni. Volt egy élő mikrofonom a stúdióban és nagyon élveztem a munkát... az ember először csak bámulja, majd a kezébe veszi és elveszti a fejét."
 
A John The Revelator - hasonlóan az A Pain That I'm Used To-hoz - szintén kislemezes dal lett (majd a kiadvány megjelenésekor visszatérünk rá természetesen), és csaknem minden állomáson játszották a Touring The Angel-en - néhányszor kimaradt a nyári turné során, amikor rövidebb fesztiválfellépést játszottak, vagy amikor Dave hangját óvni kellett. A dal aztán egy turnét pihent, majd a Delta Machine Touron került elő néhány alkalommal, majd azóta újra nem hallhattuk Depeche Mode koncerten.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr216241182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása