Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

15 éves a Playing The Angel - The Sinner In Me

2020. október 17. - Szigi.
A ma 15 éves Playing The Angel negyedik dalában a tempó kicsit lelassul, ám a sötét, fenyegető, nyolcvanas-kilencvenes éveket idéző hangzás nem változik: következik a THE SINNER IN ME! A szinte EBM-es, "Nitzer Ebb"-es kezdésű dal igazi produceri csoda, hiszen alapban szerintem egy igencsak semmilyen dalról van szó (Ben Hillier el is mondja, hogy a dal a végére teljesen megváltozott a demóhoz képest, ami egy "mondhatni reggae" szám volt), ám a hangszerelés és a kemény, kis túlzással Nine Inch Nails-t idéző dobok és a végig mormogó vésztjósló basszus mégis emlékezetes dallá varázsolják ezt az alkotást is. Még a nyolcvanas évek albumainak pingponglabda-effektje is visszaköszön a dalban! Persze a dal igazán emlékezetes része a második fele, amikor szinte megáll minden, visszafojtott, de egyre erősödő ciccogás hallatszik, amire aztán rájön egy torzított gitáros riff, majd 1 percig egy igazi "nyolcvanas-kilencvenes évekbeli DM" stílusbemutatót hallhatunk (kicsit kár, hogy a meglehetősen semmilyen refrén visszajön a dal végére).
 
A The Sinner In Me a Touring The Angel koncertsorozat első felében a setlist állandó tagja volt, majd a nyári szabadtéri koncertekre már csak hébe-hóba, a "második estékre" vették elő. 2006 nyara óta nem hangzott el Depeche Mode koncerteken.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr3216241224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása