Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Composition Of Sound, kilencedik rész

2020. november 01. - Szigi.
Folytatjuk a Composition Of Sound történetét, még egy kicsit körbejárva az 1980-as Rayleigh-beli Croc's koncertek hangulatát, egy újabb sztárt elővéve a kalapból. Jonathan Miller Stripped című könyvéből idézünk:
 
"Tény, hogy a COS minden alkalommal viharos sikert aratott a Croc’sban, de Steve Brown tanácstalan ennek okát illetően: „Fantasztikus fogadtatásban volt részük. Olyan volt, mintha a közönség közül valók alapították volna az együttest. Nagyon jól csinálták. A Croc’s tulajdonképpen a teszthelyszínük volt - tudták, hogy ott jól fogadják majd őket. A southendi közönségnek közismerten nehéz volt örömet szerezni, mindenki csak állt körben mozdulatlanul, mintha azt mondták volna: »Na, gyerünk, győzzetek meg.« Ha előzenekaruk volt, azzal senki nem foglalkozott, de amint Dave megjelent a színpadon, mindenki a tánctérre ment, és kórusban énekelni kezdtek - minden lány pontosan tudta, mi következik, és annak megfelelően táncoltak. Ez teljességgel szokatlan volt azok számára, akik rendszeresen lejártak, hiszen ilyesmi normális esetben nem történt.”
A COS mindössze öt alkalommal játszott a Croc’s Glamour Clubjában. Steve Brown így ír le egy tipikus koncertet: „Dave mindig a barátnőjével, Jo Foxszal jelent meg a Croc’sban, aki az első sorban állt és fotózott. Bizarr látványosság volt: Dave hajladozva táncolt elöl, átkarolta a mikrofont, de ahogy telt az idő, egyre határozottabb stílusa lett. Vince nagy átéléssel zenélt, a többiek meg csak ácsorogtak - tényleg olyan benyomást keltettek, mintha Vince kis cetliket ragasztott volna a szintikre, hogy mit és mikor kell megnyomni.”
Egyik este a Croc’sban a Composition Of Sound koncertjét nem más figyelte, mint Gary Numan, aki éppen akkor volt rövid szinti-sztárságának csúcsán: „A táncparkett szélén álltak, sem színpad, sem dobogó nem volt. Ügy gondoltam, ragyogóak, de aznap nem beszéltem velük, mert valamiért el kellett mennem. Az az ötletem támadt, hogy a Beggars Banquetet érdekelheti, amit csinálnak, és arra gondoltam, jó lenne nekik szerezni egy lemezszerződést. Sajnos nem emlékszem, hogy említettem-e valaha is a Beggarsnek, de azt hiszem, igen.”
 
Ezzel kezdetét vette a lázas kiadókeresés a Composition Of Sound első hangfelvételéhez... de erről majd legközelebb! :)
 
Addig is, itt az említett Gary Numan legnagyobb slágere, a Cars!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr6816268004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása