Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

És akkor ellátogatunk Oberkornba!

2020. december 07. - Szigi.
Őrület: az emlékezetes és megihlető 1982-es oberkorni koncertről van felvétel! Csak másfél perc, de állítólag van rá remény, hogy az egészet látni fogjuk! Amint az a DM Live Wiki gyűjtéséből látható, elég eseménydús koncert volt :D
 
Martin (1982): "Ritkán vesződünk azzal, hogy csekkoljuk a turnémenetrendet, így természetesen azt gondoltuk, hogy Brüsszelben fogunk játszani. Ehelyett egy apró, Oberkorn nevű helyen találtuk magunkat. A falu lakossága se nagyon töltene meg egy átlagos színház első pár sorát, így hát igazán varázslatos élmény volt megtapasztalni, ami történt. Ahelyett, hogy egy maroknyi ember jött volna el, a hely tömve volt, mivel mindenhonnan jött közönség, még a határokon túlról is. És aztán volt egy érdekes fordulata ennek a koncertnek. Amikor visszaértünk a szállodánkba, a lemezcégünk azt mondta nekünk, hogy bár az új kislemezünk "A" oldala már készen van, a "B" oldalas instrumentális dalhoz gyorsan szükségük van egy címre. Mint mondtam, soha nem voltunk túl jól elnevezésekben, és az első dolog, ami eszünkbe jutott, a falu neve volt, Oberkorn. Így tehát ezt a címet használtuk!"
 
Andy (2011): "Pályafutásonk elején volt egy olyan koncertünk, ahol két külön színpadot toltak össze, és a hangcucc egyik részét az egyik színpadra, a másikat pedig a másikra kellett állítani - így mi is két külön színpadon álltunk. Ez Luxemburgban történt, és tisztán emlékszem máig, hogy a buszunk tönkrement és kb 4 napot töltöttünk ebben a kisvárosban. Valójában egy dalt írtunk róla, amelynek címe Oberkorn (It's A Small Town)"
 
Dave (1982): "Ez volt az eddigi legrosszabb koncertünk."
 
André Depienne és Roland Nilles, a koncert szervezője (2009): " Amikor a banda megérkezett, már teljes volt a káosz. 250 ember fért be a helyre, de ennél sokkal többen akartak bejönni. 15 technikus, a banda tagjai és a menedzser is szétidegelte magát. A kamerák csatlakozásának pillanatában elsültek a biztosítékok és ezzel az egész beállítás is a színpadon. Amikor másodszor is levágta a biztosítékot, a Depeche Mode le akarta mondani a koncertet. De aztán a problémák rendeződtek, így végül lement a koncert. Mivel a színpad alacsony volt, az RTL pedig a helyszín hátsó felébe tette a kamerákat, a tömegnek a földön kellett ülnie. De amikor a banda elkezdett játszani, egy nő felállt és táncolni kezdett. Később hallottam, hogy ő volt az énekes barátnője. A tömeg aztán állva maradt, a helyzet elfajult és a bandának félbe kellett szakítania a koncertet a hangulat enyhítése érdekében. Tudtam, persze, hogy sikeresek, de nem tudtam, hogy egyszer majd megtöltenek egy stadiont..."
 
Roland Nilles, 2015: "Amikor elhoztam a Depeche Mode-ot az RTL Chewing Rock című műsorába, egy diszkóban forgattunk. Georges Lang, a műsorvezető azt kérte, hogy üljenek le, de egy lány felállt és táncolni kezdett. Bejött a biztonsági őr, elcsattant pár pofon, és hirtelen az énekes eldobta a mikrofont, hogy lejöjjön és megküzdjön a biztonságiakkal. Kiderült, hogy az ő barátnőjét bántották!"
 
És hogy honnan jött a dal címének kiegészítése? Állítólag amikor Martin tojást kért reggelire az oberkorni szállodában, akkor a pincér azt mondta, hogy ez lehetetlen, hiszen vidéken vannak. "Ez egy kisváros!" - mondta a pincér.
 
Íme az említett felvétel:
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr316322130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása