Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Santa Barbara, 2000-2001 - az Exciter korszak eleje; gondtalanság és finom repedések

2021. február 04. - Szigi.
És hogy mit csinált a Depeche Mode 20 éve? Éppen gőzerővel készültek az Exciter nagylemez promóciójára és az azt követő turnéra. (A kerek évfordulónak köszönhetően itt a Depeche Mode blogon is sok szó lesz az év folyamán a Depeche Mode egyik legmegosztóbb nagylemezéről). Most nézzük meg egy összeállítást az Exciter megjelenése előtti időkből! Bepillantást nyerhetünk a stúdióba, ahol Dave poénkodik, és vígan dohányzik Andyvel. Láthatjuk a stúdió falára kitett két szót: "Exciter" és "Lover" (állítólag majdnem "Lover" lett az album címe). Dave-et elkíséri a kamera az énekes szobába is, ahol láthatjuk a Goodnight Lovers szövegvázlatát (még "Born A Lover" címmel). Feltűnik a telefonáló Martin és Johathan Kessler is az újságot böngésző Andy mellett, miközben a háttérben az I Feel Loved basszusai hallhatóak, sőt, Dave és Andy a stúdióban táncol is a dalra. Megnézhetjük a kedvenc reggeliző helyüket is Santa Barbarában, amelyhez az Exciter CD hátsó borítóján található kép készült. Egy látszólag fesztelen beszélgetés is látható szabadtéren, ahol Dave nagy hévvel - szájában cigivel - magyaráz Martinnak és Andynek (Kessler pedig kamerázik a háttérben). Majd pedig a videó végén megcsodálhatjuk a korszak vicces maszkjait is Dave-en, Martinon és Andyn.
 
Számomra a gondtalanság, a könnyedség sugárzik a képekből, ami bele is illik az Exciter hangzásába. Ugyanakkor viszont ez az a korszak, amikor Dave-nek - saját bevallása szerint - annyira elege lett a stúdiómunkából, és hogy Martin csak "hangszerként" használja őt, hogy a szólólemeze kapcsán még az is felmerült, hogy elhagyja a Depeche Mode-ot...
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr7816415372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása