Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Az egyik legszebb hosszú verzió - Stripped (Highland mix)!

2021. február 10. - Szigi.
Andy (1986): "A Stripped mögött álló gondolat az, hogy milyen egy napra elszakadni a civilizációtól és visszatérni az alapokhoz valahol vidéken. A klipben egy autót bontunk és egy TV-t szedünk szét... azt hiszem, kicsit hmmm... szimbolikus."
 
Dave (1986): "Ez nem a szexről szól. Inkább hogy nincs senkid, csak önmagad. Persze a dalban szereplők levetkőzhetnek, ha akarnak... A dal egyébként kicsit kockázatos! Nem ragad meg azonnal az emberek fülében. Néhányan mondhatják, hogy "ez az egész?" Mások viszont azt fogják mondani: "Zseniális!"
 
Martin (1998): "A Black Celebration-től már jól mentek a dolgaink, és a Stripped az egyik legjobb hangulatú dal, amit valaha is felvettünk."
 
Alan (2006): "Azt hiszem az egyik legelső dal volt, amit felvettünk, és nagyon könnyen ment, szinte csak kicsúszott belőlünk. Ez volt talán az egyetlen ilyen dal a korszakban. És igen, igazat kell adnom Martinnak, valóban az ő demója indult egy motorkerékpárra emlékeztető Emulator sample-lel. Mondtuk hát, hogy "na, ezt ismételjük meg a stúdióban", és minden más utána következett csak. Felvettük Dave Porschéjának a hangját is, amivel a dal indul."
 
Daniel Miller: " A 'Stripped' számára elég sok hangot vettünk fel, illetve rögzítettünk (sample) a való világból. Felvettük például Dave Porsche autójának motor morajlását, amely a dal elején hallható. Az egész szám gyakorlatilag egy lelassított motorkerékpár géphangjára épül, amely már az eredeti demoban benne volt, és ezzel megadta az alap atmoszférát, amely végigvonul tulajdonképpen az egész lemezen. Ha motorzúgást akartunk hallani, egyszerűen csak beindítottuk Dave kocsiját és hagytuk járni a motort. A samplerben aztán fel-le tologattuk a hangszínt, amely folyamat végül az albumon hallható fantasztikus hangzást kölcsönözte. A 'Stripped' felvételi munkálatainak időpontjára esett a Guy Fawkes Night, amelynek keretében a Westside hatalmas parkolójában tűzijátékot csináltunk - ha az ember figyelmesen hallgatja a 12" remixet, kihallhatja belöle ezeket a hangokat. "
 
Következzék a korai Depeche Mode egyik legcsodálatosabb, leglenyűgözőbb remixe: ez a STRIPPED (HIGHLAND MIX!). A verzió Flood nevéhez fűződik. A léleksimogató szintetizátordallam a dal elejére került, az ütősök pedig még határozottabbak - nem véletlen, hogy 1990-ig ez a változat volt az alapja a dal koncertverzióinak. A dal természetközeli, "hippis" hangulata valahogy valóban "felföldi" lesz, valahogy még jobban kijön az elvágyódás, mint a kissé zsúfolt albumverzióban.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr3516421166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása