Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

40 éve jelent meg a Dreaming Of Me!

2021. február 20. - Szigi.
Nagy nap a mai a Depeche Mode történelmében: pontosan ma 40 évvel ezelőtt jelent meg az együttes első kislemeze, a DREAMING OF ME! A korabeli dallistából talán nem is a legjobb választás, de mindenesetre elindított egy példátlanul sikeres pályafutást...
 
Jonathan Miller így idézi fel a Stripped című könyvében az időszakot:
 
"A helyszín ezúttal az Eric Radcliffe hangmérnök által vezetett Blackwing Studios volt a profanizált All Hallows templomban, Dél-Londonban, a Pepper Streeten - Daniel Miller korábban itt rögzített dalokat The Silicon Teens néven. Miller eredetileg azért választotta ezt a viszonylag olcsó stúdiót, mert jókora vezérlőterme jobban illeszkedett hagyományosnak nem mondható módszeréhez. Élő hangszer nélkül csak az összes analóg szintetizátor felállításához kellett a hely - ezek közt volt a Robert Marlow által annyira csodált Korg 700S -, közel a keverőpulthoz. A Blackwing és a Depeche Mode jól működő páros volt, a zenekar kislemeze, a Dreaming Of Me, illetve annak B oldala, az Ice Machine pár nap alatt elkészült.."
 
Vince Clarke: „Izgalmas helyzet volt, mert ez is egy igazi stúdió volt - valójában már tizenhat sávos, míg korábban, mikor Daniel az első lemezét csinálta, még csak nyolcsávos. Emlékszem, hogy a felvétel közben Basildonban volt egy nagy buli, úgyhogy mikorra a B oldalhoz érkeztünk, mindenki másnapos volt.
 
Még az amúgy szelíd Vince Clarke sem maradt mentes az izgalomtól, hogy végre hanglemezre rögzítették két szerzeményét: „Emlékszem, Londonban sétáltam, és attól féltem, hogy elgázolnak, és kimaradok a további izgalmakból. Arra gondoltam, micsoda luxus lenne most elüttetni magam. Különös elővigyázattal mentem át az úton, annyira izgalmas volt az egész!”
 
Vince Clarke tisztázza azt is, ki döntötte el, melyik szám kerül végül a Depeche Mode első kislemezére: „Danielen múlt. Mi azt mondtuk, nekünk mindegy"."
 
Következzék a Dreaming Of Me, és egy fanvideó: hiszen természetesen nem készült klip az alkotáshoz!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr4416432972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása