Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Húszéves a Dream On - kétnapos kiadványcsencsegés következik

2021. április 23. - Szigi.
Húszéves egy kislemez, ami egy egész korszak beharangozó kiadványa volt (és amely korszakkal az év hátralévő részében sokat fogunk foglalkozni): ma 20 éve jelent meg a DREAM ON! A dal, amit nagyon vártunk, több, mint 2 és fél év teljes kiadványszünet után jelent meg, és ami aztán annyira furcsa, könnyed, izgága, érdekes-de mégsem volt, hogy azóta sem tudunk vele mit kezdeni - mindenesetre nem lett a Depeche Mode klasszikus kislemeze! Szokatlan, szaggatott alaptempójával, bonyolult basszusmenetével, tompa dobjaival aztán később sem férkőzött be általában a DM rajongók kedvencei közé. A hosszú dalszöveg is elég ködös... de ma még később lesz szó a szöveg esetleges hátteréről. Ugyanakkor Dave vokálja nagyon ott van a szeren, a "hümmögős" rész lenyűgöző - valamint végre együtt énekelt Dave és Martin (az Ultrán kevés ilyen dal volt). Nektek mi a véleményetek róla?
 
Emlékezzünk a klipverzióval, amelyet Los Angeles és Las Vegas között vettek fel, igazi autós videó, rengeteg utómunkával és ami csak tovább fokozta a dal nyugtalan, izgága hangulatát. A klip érdekessége, hogy a zenekar ekkortájt másoknak is lehetőséget adott a rendezésre Anton Corbijn-on kívül; ezt a klipet Stéphane Sednaoui rendezte.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr8816510124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása