Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Az első teltházas koncert Londonban - 1981, The Venue

2021. július 23. - Szigi.
Ma 40 éve, Martin 20. születésnapján volt a Depeche Mode első igazán nagysikerű, teltházas fellépése Londonban, a New Life kirobbanó sikere után. A DM Live Wiki remekül összeszedte a koncert érdekességeit (és természetesen náluk letölthető a koncert teljes hanganyaga is, veszteségmentes formátumban).
 
Ez volt az első alkalom, azokat az új színpadi jelmezeket viselte, amelyeket Vince Clarke édesanyja állított össze. Ezt megelőzően a zenekar alapvetően azt viselt, amihez kedve volt (leggyakrabban bőrdzsekiket és bőrfarmereket). A zenekarban eddig a pontig egyedül Dave öltözött rendszeresen stílusosan. Vince ekkor viszont úgy döntött, hogy a zenekarnak professzionálisabban kellene kinéznie, elegáns, divatos öltözékekkel.
 
Ezen a koncerten mutatták be az első új dalokat is, amelyek az év eleje óta először kerültek be a zenekar repertoárjába. Dave "Operator" és "Pretty Boy" néven jelentette be a 2 új dalt. Őszre és a Speak & Spell című debütáló album megjelenésére ezeket a címeket Puppets-re, illetve What's Your Name?-re változtatták. Ezt az információt a Smash Hits magazin 1981. október 1-jei számának kritikájában említi Mark Ellen, aki részt vett a koncerten.
 
Ezen az estén volt tapasztalható a Depeche Mode rajongók soraiban a fanatizmus első igazi példája is. Egy fiatal nőnek sikerült felmásznia a színpadra, és gyorsan megölelte Dave-et, mielőtt a színpadi személyzet egyik tagja elzavarta volna.
 
Íme a koncertfelvétel:
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr9016618210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása