Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Hitler és a kanyargós alagutak: Exciter Tour, Berlin, második este!

2021. szeptember 06. - Szigi.
Ma 20 éve volt az Exciter Tour második fellépése Berlinben, a Waldbühnében. A banda a Sister Of Night és a Condemnation cseredalokat játszotta az ekkortájt megszokott, ma már eléggé meglepőnek ható Surrender és Clean helyett. A DM Live Wiki megfigyelései szerint Dave belebakizott az I Feel Loved harmadik versszakába (ekkor még senki nem gondolta volna, hogy ezután már csak egyszer fogják játszani a dalt...), és kicsit későn kezdte el a Black Celebration közepén a "to celebrate the fact" részt is. Martin németül, "Ruhe, bitte!" (kb. "Csendet kérek!") kiszólással aratott nagy tetszést a Breathe előtt. A tömeg lelkesedésével Dave is nagyon elégedett volt, az Enjoy The Silence legelején meg is jegyezte (vélhetően a Freelove közönségénekeltetésére célozva), hogy "sokkal jobb, mint előző este".
 
A turnéblog lelkes szerzője, Nichelle Carlson eközben a német történelemre csodálkozott rá. Nézzük:
 
"A berlini koncertek lenyűgözőek voltak, talán az eddigi legjobb közönséggel. Olyan hangosan énekelték a dalokat, hogy alig lehetett hallani Davidet!
 
A helyszín gyönyörű, és komoly történelem áll mögötte. Az erdő közepén található meg, és anno a hatalma csúcsán álló Hitler itt szokott beszédeket tartani. A színpadhoz pedig egy földalatti alagúton keresztül lehetett eljutni, ami folyamatosan kanyarodott a színpad felé tartva. Hitler ugyanezek között a falak között sétált, így amikor mi sétálunk át rajta, kísérteties érzésünk támad - vagy inkább hátborzongató! Azt mondták, hogy az alagút azért kanyarodik, mert így senki nem tud elbújni semmi mögé, és nem tud egyenesen Hitlerre lőni. Emiatt a kanyargósság miatt a testőrei mindent jól beláthattak, és meggyőződhettek róla, hogy Hitler biztonságban van. Őrület!
 
A helyszín azért is elképesztő, mert a helyszín meredeken emelkedik egy dombra. Így a színpadról MINDENKIT láthatsz, nem csak a közönség első részén található rajongókat. A "Never Let Me Down Again" alatt el sem tudom mondani, hogy milyen jól nézett ki a tömeg!. Ez a dal mindig hihetetlenül jó, de ezen a koncerthelyszínen tényleg elképesztően jól nézett ki."
 
Itt pedig a teljes koncertfelvétel:
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr6516680778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása