Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Ma 20 éves a Freelove!

2021. november 05. - Szigi.

Dave: "Nagyon élveztem felénekelni. Imádom azt a dalt. Amikor először játszotta le nekem Martin a demót, akkor még nagyon kezdetleges állapotban volt. De már akkor is éreztem, hogy valahol a mélyén, elrejtve ott van egy nagyszerű melódia. Talán ez egyik legszebb popmelódia, amelyet Martin az utóbbi időben írt. Akár az 'Enjoy The Silence'-hez is hasonlíthatnám. Nagyon jó a dallamvonala, megkapó a szövege és élvezetes énekelni." (Az idézet HDMFC honlapról származik)

Steve Fitzmaurice mérnök: ""Azt hiszem, január végére be kellett fejeznünk [az albumot]. De bőven volt időnk. Ha jól emlékszem, mire Londonba értünk, még mindig volt néhány felvenni való szám, de nagyjából minden készen volt. Azt hiszem, már csak két vagy három dalt kellett keverni Londonban. A Freelove volt az egyik: Fletch még mindig arról beszélt, hogy háttérvokálokat szeretne a dalba. Martin végül megcsinálta a háttérvokálokat, az utolsó éjszakán úgy hajnali kettőkor, eléggé részegen." (a DM Live Wiki oldalról fordítottam)

Ma 20 éve jelent meg az Exciter harmadik kislemeze, a FREELOVE, amelyet Flood remixelt újra, így alaposan megcsappant a hossza az albumváltozathoz képest (még az "I've been searching for truth" kezdetű versszak is áldozatul esett). Flood kitűnő munkát végzett: a talán túlságosan is elfolyós, kísérleti albumverzió helyett egy nagyon kompakt "lépegetős" verziót készített, amelyben nemcsak a dal kiváló refrénje, hanem az albumváltozatban kissé háttérbe szoruló "no hidden catch, no strings attached" rész is sokkal jobban előtérbe kerül.

A kiváló Flood mixhez kitűnő klip készült New Orleans-ban. Elfogadom, ha valaki giccsesnek találja, de nekem biztos, hogy Top 3 DM klipem. Az átszellemült arcú táncosok, a legváratalanabb pillanatban a "szemünkbe" néző Dave, az ügyes kameramozgások (emelkedő kamera a "there is no price to pay" résznél), a kikacsintások ("no, we don't know what we're doing here" sort ég felé éneklő Dave és Martin), és az emelkedett csókolózós lezárás mind-mind nagyon megindító számomra.

Nézzük meg a klipet; aztán jöhetnek a mixek  Ma is és holnap is 23-23 bejegyzés lesz (holnap egy negyven éve megjelent album ürügyén), tartsatok velünk! 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr6016746454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása