Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Évösszefoglaló 2021 - boldog 2022-t!

2021. december 31. - Szigi.
A tavalyi évhez hasonlóan idén is évösszegzéssel zárom a Depeche Mode blog idei bejegyzéseit.
 
A tavalyi karanténba dermedt év után szerencsére idén már valamivel aktívabbak voltak kedvenceink; noha az elmúlt bő 25 évben megszokott négyéves albumkiadási ütem megszakadt, szólóban aktív volt Martin és Dave. Martin az év elején adta ki ötszámos, instrumentális lemezét, a The Third Chimpanzee EP-t, klip készült a Howler és a Mandrill című dalokhoz; nyár közepén pedig kijött egy tízszámos izgalmas remixalbum is, a The Third Chimpanzee Remixed. Hosszú csönd után ősszel Dave kezdett mozgolódni: kiderült, hogy a hosszú ideje lebegtetett Soulsavers-szel közös új lemez egy feldolgozásalbum lesz, Imposter címmel. Dave ezen a lemezen 12 kedvenc dalát énekelte el: a szenvedélyes előadás és a kellemes zenei körítés némiképp feledtethette Dave néhány újabb "érdekes" nyilatkozatát. Dave-et szerencsére színpadon is láthattuk: az ötállomásos Imposter Tour utolsó előtti párizsi fellépéséből ráadásul elvileg kiadvány is készül; az utolsó berlini koncertet pedig élőben lehetett követni. Két Depeche Mode-dalt is hallhattunk ezeken a koncerteken: a Personal Jesus mellett a John The Revelator jelenetette a kellemes meglepetést. Csak bizakodni lehet, hogy jövőre esetleg már együtt is stúdióban láthatjuk Dave-et, Martin-t és természetesen Andyt!
 
Idén is sok jubileumunk volt! A 40 éves Speak And Spell albumot, a hozzá tartozó három kislemezt (Dreaming Of Me, New Life, Just Can't Get Enough), és Vince kiválását is több posztban elemeztem. A március a 35 éves Black Celebration album bűvöletében telt; jónéhány fordítást hoztam a kiváló Almost Predictable Almost blogról, és persze alaposan végigvettem az album készítésének körülményeit, az album dalait és egyesével a három kislemez minden egyes mixét (Stripped, A Question Of Lust, A Question Of Time). Kiemelt figyelmet fordítottam a Speak And Spell és a Black Celebration Tour állomásaira. Tavasztól ősz végéig az idén 20 éves Exciter lemezen volt a fókusz: az albumdalokat, a kislemezeket (Dream On, I Feel Loved, Freelove), és az Exciter Tour-t is igyekeztem a lehető legrészletesebben bemutatni. Maradt jubileum a 15 évvel ezelőtti időszakról is: a Suffer Well, a John The Revelator és a Martyr kiadványokat próbáltam minél alaposabban felidézni, mintegy belehelyezkedve a 2006-os év eseménnyel teli időszakába. Részletesen megemlékeztem a húsz évvel ezelőtti Kisstadion-fellépésről, valamint újságcikkekkel és visszaemlékezésekkel idéztem fel a 2006-os két budapesti fellépést is. A mindmáig utolsó "best of" lemezről, a The Best Of Vol. 1.-ről sem feledkeztem meg, de még a hozzátartozó remixlemezről, a The Best Of The Remixes-ről sem. És természetesen a 10 évvel ezelőtti személyes kedvencem, a Remixes 2 81-11 is górcső alá került nyáron.
 
Köszönöm nektek a támogatást, a lájkokat, a hozzászólásokat, az üzeneteket! A határidő mellett ti vagytok a legjobb múzsáim, akikért gatyarohasztó hőségben I Feel Loved mixeket hasonlítok össze, vagy koronavírussal küszködve Freelove kiadványokon szöszölök ;)
 
Jövőre folytatjuk - fókuszban az A Broken Frame, a Music For The Masses, a Bloodline, az Ultra, az Unsound Methods, a Subhuman, az Hourglass és a Spirit kiadványokkal ;)
 
Boldog új évet kívánok mindannyiótoknak! :)
dm_cheers.png

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr4916799808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása