Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Alan Wilder bandái, második rész - Dafne And The Tenderspots

2022. január 19. - Szigi.
A Dragons-ban basszusgitáros Jo Burt-tel együtt Alan 6 hónappal később visszaköltözött Bristolból Londonba "Alan Normal" álnéven - ez az elnevezés a punk anarchikus napjaiban szükségszerű volt -, hogy csatlakozzon az újonnan alakult Dafne and the Tenderspots nevű együtteshez. Bár eredetileg éttermekben játszottak háttérzenét, egy idő után a banda gátlástalanul manipulálta a stílusát "new wave"-re, és így szerződést kötött a MAM Records-szal.
"A zenéjükben mindenféle hatás érvényesül, és szövegileg ugyanolyan cinikus/szatirikusan nézik a modern időket, mint Joe Jackson vagy a középső korszak Kinks-e... A 'To Be A Star' című számban a zebramintás dzsekit viselő "Alan Normal" - a zenekar egyik magja - kitartó billentyűs riffje szólal meg. Duffy mögött egy láthatatlan dobos, egy szintetizátort tekerő figura, egy önelégült gitáros és a Burlesque basszusgitárosa áll...". (különböző forrásokból idézve)
 
Miután 1979-ben megjelent a 'Disco Hell', és a Tenderspots langyos visszhangot kapott, a közönség érdektelensége és a pénzhiány miatt a Tenderspots elbukott, így Alan továbbléphetett a következő csapatához, a Real to Realhez.
 
Íme a Disco Hell:
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr916817408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása