Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Miről szól a Barrel Of A Gun dalszövege? + óda az One Inch Punch formációhoz

2022. február 03. - Szigi.
És miről szól a Barrel Of A Gun dalszövege? Martin szokatlanul közlékeny ezúttal a témával kapcsolatban, de Dave is megadja a saját értelmezését:
 
Martin: "A "Barrel Of A Gun" [Puskacső] számomra nem igazán erről szól (a halálról). A jelentés inkább pejoratív értelmű.... Véleményem szerint, nincs olyan sok választási lehetőség, mint amennyit szeretnél ahhoz, hogy döntéseket hozz. Mindenképpen hiszek abban, hogy mindannyian valamifajta genetikai formulákkal születünk és ezért csak kevéssé tudunk kibújni saját magunkból. A szociális háttér is egyfajta kalitkát jelent. Mindannyiunknak megvan a magunk kis börtöne, amelybe be vagyunk zárva. A dal erről az állapotról szól, vagyis arról milyen helyzetben is voltunk, illetve vagyunk. Ez a szám tehát semmiféleképpen nem a halálról szól..., a halálról sokkal inkább szól néhány egyéb szám az albumról." (...) "A szám arról szól, hogy megértsd magad belülről és, hogy észreved nem szükségszerű, hogy mások elvárásainak megfelelj. Hiszem azt, hogy az ember valamelyest letérhet az útjáról, de ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy mindannyiunk számára meg van írva valami. Nem vagyok feltétel nélküli végzet hívő, mert hiszem, hogy van szavunk a dolgok alakulásában, ha nem is sok." (...) "Arról szól, hogy megértsd, mi vagy, és rájöjj, hogy nem feltétlenül illesz bele valaki más sémájába" (...) "Általában [az Ultra dalai] csak részben szólnak arról a pokolról, amelyet Dave járt meg. A dalok az én szemszögemből készültek....nekem is vannak ugyanis az élettel problémáim."
 
Dave: "A dal összefoglalja, hogyan bántam magammal és a körülöttem lévőkkel. Ezt tartogatta számomra az élet minden nap." (a fordítások a HDMFC honlapjáról származnak)
 
A következő mix az egyik kedvencem, a BARREL OF A GUN (ONE INCH PUNCH VERSION 2). Bevallom, kifejezetten tetszik ez a torz, dülöngélő hangzású mix, mint ahogy kifejezetten kedvelem az egyetlen lemezt megjelenítő One Inch Punch nevű formáció 1996-os Tao Of The One Inch Punch című, trip-hopot, rockot, hip-hop-ot és big beatet összegyúró lemezét. A One Inch Punch projekt egyébként Gianni Garofalo-t és Justin Warfield-et takarja; Warfield a She Wants Revenge-ből lehet még ismerős (a She Wants Revenge volt a Depeche Mode előzenekara a Touring The Angel észak-amerikai szakaszán). Ez talán az egyik leginkább megosztó mix a kiadványon (az Underworld Hard Mix mellett), én mindkettőt kifejezetten szeretem :) A mix két változatban is felkerült a kiadványra, a "Version 2" valamivel dúsabb hangzású, illetve egy mixet végigkísérő "ciccergő" hang jóval nagyobb szerepet kap itt. Ez a mix szintén csak a vinylen kapott helyet 1997-ben, de a 2004-es újrakiadásnál már ezt is rátették a CD-re (akárcsak a 3 Phase mixet).
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr1017120614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása