Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

30 éves a Bloodline: Faith Healer

2022. április 13. - Szigi.
Itt van tehát az első Recoil kislemez, klip, énekelt dal, és feldolgozás, valamint Douglas McCarthy debütálása is a produkcióban: ez a FAITH HEALER! A dal eredeti előadója a The Sensational Alex Harvey Band.
 
Alan: "Talán az, hogy feldolgoztam egy számukat, néhány embert ösztönözhet arra, hogy elinduljon és felfedezzen néhány régi lemezt tőlük. Egyébként tényleg készítettek néhány jó lemezt még a '70-es évek elején. Mint ahogy mondtam ez a szám az egyik örök kedvencem és már úgy 3 vagy 4 éve meg is próbáltam átdolgozni, de valahogy nem lett befejezve. Így hát most, amikor újra lett rá időm és lehetőségem úgy határoztam megcsinálom. Szerintem az ember jobban szeret saját, egyéni zenét írni, de vannak olyan különleges számok, amelyeknél úgy érzi, hogy saját alkotásával tiszteleghet az eredeti előadó előtt és zeneileg is elég erős ahhoz, hogy véghezvigye azt. Ez számomra azok közül való."
 
A Faith Healer vésztjóslóan kezdődik még ma is iszonyúan jól szóló, lüktető hangokkal (Alan: "Azt hiszem, ez a Mini-moog és az Obei rack kombinációja volt"), és erős Nitzer Ebb-hatással, amihez persze Douglas félelmetes éneke is hozzájárul. Az első másodpercekben mintha a négy évvel ezelőtti Hydrology-záródal, a The Sermon természeti népeinek az éneke térne vissza, ám aztán jön a fenyegető elektronika és a gyomorba vágó basszusok, valamint a jellegzetesen Ebbhead-es zenei megoldások. Megérkezik a torzított gitár, majd Douglas kissé egzaltált, kegyetlenül hangzó éneke, de a ritmus csak a harmadik versszakra indul el valamennyire. Az egész dal egy percről percre jobban fenyegető ígéret (McCarthy is fantasztikusan fokozza a hatást az énekével), ami csak az utolsó percére "valósul meg", fejleszakító, már-már rockos dobritmusával. A dal a mániákus "can i put my hands on you?" ismétlődéssel, és "faith healer!" kiáltásokkal zárul.
Az albumverzió, hosszabb, mint a klipváltozat, íme:
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr8917806623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása