Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Hannoveri érdekességek, öt évvel ezelőttről

2022. június 12. - Szigi.
Itt pedig már a lenyűgöző második hannoveri koncert, 5 évvel ezelőttről.
 
A koncert számos érdekességgel szolgált. Első alkalommal volt dalcsere a setlistben: Martin a Shake The Disease-et, és nagy meglepetésre a Strangelove-ot adta elő - ez utóbbit első ízben énekelte el akusztikus változatban. (Azért is meglepetés volt a Strangelove megjelenése, és aztán kitartó szerepeltetése a setlistben, mert Martin néhányszor kifejezte már, hogy nem tartozik a kedvenc saját dalai közé ez az alkotás). A Strangelove előadása nem volt zökkenőmentes: elsőként elrontotta a szöveget Martin, mire Gordeno ironikusan a turné során eddig agyonjátszott Somebody-t kezdte el játszani. Gore meg is jegyezte, hogy csak kétszer próbálták el a koncert előtt a dalt, ám aztán szépen lement az 1987-es nagy sláger (Dave "Te vagy a legjobb" felkiáltással tért vissza a színpadra).
 
Első ízben kimaradt a Heroes: az eredeti setlistben sem szerepelt és nem is helyettesítették mással. Amikor néhány rajongó felkiabált a színpadra a Personal Jesus után, a Heroes-t kérve, akkor Dave Gahan rájuk nézve a torkára mutatott, utalva arra, hogy aznap este nem tudja előadni a dalt.
 
Két további érdekesség a koncertről, a DM Live Wiki aktuális oldaláról: a "So Much Love" alatt rajongók százai tartottak fel szív alakú lufikat; a koncert alatt pedig Gahan egy rajongótól elvett egy papírlapot, amin az állt: "Christian, ideadnád nekem a dobverődet?", és odaadta azt Christian Eignernek. Arról sajnos nincs hír, hogy a rajongó megkapta-e végül Christian dobverőjét.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr1517850667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása