Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

A Gramofon magazin írása a 25 éves Ultráról

2022. június 24. - Szigi.
Ismét egy korabeli Ultra-kritika: ezúttal Kovács Gergely írását idézem a Gramofon magazinból (természetesen az Arcanum Digitális Adatbázisról)
 
"David Bowie, a U2 és a Depeche Mode a közelmúltban, szinte egy időben adta ki új lemezét. Dave Gahan énekestől és csapatától, a Depeche Mode-tól sohasem állt távol az elektronikus hangzás, az együttes a nyolcvanas évek első számú szinti-pop slágergyárosa volt. Emlékezetes sikerek és harmincmilliós lemezeladás után azonban radikális arculatváltás következett be a Depeche Mode nál: érettebb, rockosabb hangzásra váltottak. Új albumuk, az Ultra az elmúlt hetek nagy slágereit, a Barrel Of A Gunt és az It's No Goodot kivéve szinte csak lírai dalokat tartalmaz. Míg a U2 lassabb számai megerőszakolt rockszerzeményeknek tűnnek, erőltetett effektekkel és hangmodulációval igyekeznek elfedni a tényt, hogy a rocklírán még nem tudtak túllépni, a Depeche Mode sikeresen ötvözi a két stílus elemeit. Nem szégyellik a rockos indíttatást, de a hangszerelés egyértelműen az új irányzatok hatását tükrözi. Stílusuk mégis egyedi és egységes; nincs szükségük öncélú stúdiótrükkökre, hogy tartani tudják az arányokat. Ez az album mérföldkő lehet a rock történetében, a Depeche Mode ugyanis az Ultrával megteremtette az indusztriális rocklírát. "

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr2017865723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása