Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Luscious Apparatus

2022. október 27. - Szigi.

Az Unsound Methods harmadik dala, a LUSCIOUS APPARATUS nagyon hasonló hangvétellel kezd, mint ahogy a Drifting zárul, ám aztán jön az azóta tragikusan elhunyt new yorki beszédművésznő, Maggie Estep. Kemény trip-hopra Maggie egy balul sült románcot mond el, női érzékletességgel, részletességgel, színességgel. A háttérben közben a csikorgó trip-hop alapritmus lassan színesedik, zongora és egyre több és több nyugtalanító zenei rész jön be, hogy aztán - akkor, amikor az ábrándozás után a dalszövegben szereplő páros végre a tettek mezejére lép - jönnek a fejleszedő dobok. Elképesztő, vonósokkal és hidegrázós effektekkel tarkított zenei fokozás után a dal csúcspontján megérkezik a dal csúcspontja, minden szempontból: "Wordless sex, slow sex, Fast sex, talking sex, sex like animals have, sex like boys have, sex like girls have, sex upside down, sex inside out, sex with grins, sex with tears, sex, sex, sex, ahhhh"... Aztán mikor a szex után jönnek a problémák (a férfi meg akarja vágni a nőt), a zene már valamivel nyugodtabb, aztán a dal lezárása akár a Rush levezetése is lehetne (nagyon emlékeztet is a Rush 1994-es koncertintrójára). Ismét egy elképesztő dal, az egész lemezen ott leselkedő szexualitás itt bestiális erősséggel tör utat magának.

Hogy került a képbe Maggie? Alan: "Maggie Estep, a new yorki beszédművész, akkor került a képbe, amikor már jó ideje sikertelenül kerestem egy inteligens rappert, aki különleges kiejtéssel rendelkezik. A keresést feladva döntöttem mellette. Habár Maggie nem egy rapper, a végére teljes mértékben bebizonyította, hogy jó választás volt bevenni a projectbe, mivel egyedülálló hangja gazdagabbá tette az albumot és a többiekétől eltérő stílusa is üdítően hat."

És milyen volt együtt dolgozni Maggie-vel? Alan: "Jó móka volt. Elég gyorsan felvettük az énekét, mivel korán ráun a dologra, és a legjobb teljesítményét az első 2-3 felvételen nyújtja. Csak néhány napig találkoztunk élőben, így nem ismertük meg egymást olyan jól, de továbbra is tartjuk a kapcsolatot e-mailen."

Egyáltalán igaz vajon a dalszövegben leírt bizarr sztori? Alan: "Úgy tűnik, igaz történeten alapul, bár el tudnám képzelni, hogy Maggie egy kis költői szabadsággal megszépítette a történet egyes részeit."

És még egy érdekesség: állítólag a Luscious Apparatus kislemez lett volna, sőt, el is készült hozzá a Flood és az U.N.K.L.E által készített remix, ám ezek sajnos azóta sem láttak napvilágot.

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr5917963238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása