Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Ötéves a "megmagyarázhatatlan" dublini DM koncert

2022. november 15. - Szigi.
Ma 5 éve Dublinban kezdődött meg a Global Spirit Tour harmadik, "téli európai" szakasza (amelyre később a rajongók egy része összekacsintva a "Global Ultra Tour" néven hívatkozott). A dublini koncert különös elegye volt az előző turnészakasz nemrég los angelesi (Hollywood Bowl) koncertjeinek és a leendő téli setlistnek. Egyrészt még ugyanolyan hosszú volt a koncert, mint az első két turnészakaszon - ezúttal utoljára, hiszen a következő, manchesteri koncerttől 2 számmal rövidebb programot játszott a zenekar.
 
Olyan korábban elmozdíthatatlannak tűnő Global Spirit Tour alapvetések maradtak ki a setlistből, mint a So Much Love, a Corrupt, a Poison Heart, a Heroes, vagy éppen a Stripped - de a legnagyobb meglepetést minden bizonnyal az eddig minden egyes (teljes) Depeche Mode koncerten előadott I Feel You kihullása jelentette, ami innentől bizony csak cseredalnak "volt jó" a turnén. A Stripped kiesése viszont csak ideiglenes volt: a következő fellépéstől a Wrong esett áldozatul a setliströvidítésnek, a Stripped pedig visszakerült a dallistába.
 
A Hollywood Bowl-ban eljátszott dalok közül itt lett a setlist állandó tagja a Precious és az It's No Good (valamint többé-kevésbé állandóként a Strangelove, Martin prezentálásában), de a legnagyobb kellemes meglepetést a Useless jelentette, amely innentől a 2018-as nyári fesztiválfellépésekig a setlist oszlopos tagja maradt.
 
Itt debütált a turnén eddig hanyagolt A Question Of Time is, játszották az örök cseredal Policy Of Truth-ot is, és némi kellemetlen meglepetésre Martin továbbra is az A Question Of Lust-ot énekelte - viszont ezen a turnén utoljára.
 
A legnagyobb meglepetést a Halo egyetlen egyszeri prezentálása jelentette. A zenekar teljes felállásban adta elő a Violator nagy klasszikusát - ezen egy alkalommal a turnén. Szokatlan és megmagyarázhatatlan döntés született, sőt, ezúttal még olyan elkent magyarázatot sem kaptunk, mint pl. a Fragile Tension egyszeri prezentálásánál, miszerint a zenekar szerint "közönség nem jól reagált a dalra"...
 
Mindenesetre itt a teljes koncertfelvétele az 5 évvel ezelőtti dublini koncertnek:
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr5617967060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása