Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Új dalokról, új eseményekről - az elmúlt 24 óra összefoglalója

2023. február 15. - Szigi.

Egy kis hírösszefoglaló az elmúlt 24 óra eseményeiből, valamint néhány spoiler a Memento Mori-ról, azoktól, akik hallották már a lemezt. Aki tehát nem akar poénokat lelőni, az ne olvasson tovább!

A Ghosts Again-t ismerjük, a kellemesen levert hangulatú Wagging Tongue pedig engem Kraftwerk (Europe Endless, The Hall Of Mirrors), New Order (Your Silent Face) és Camouflage (That Smiling Face) dalokra emlékeztet. Ez alapján erős retropopos vonalat sejtek a Memento Morin.

A Richard Butler-együttműködésről egyelőre csak annyit tudunk, hogy 2020 tavaszán, az első karantén alatt Butler kereste meg Martint a közös munka kapcsán, Martin pedig igent mondott. Ennek a barátságnak köszönhetően vannak tehát Butler-szövegek is a lemezen.

A Memento Mori lemezen állítólag sok "túl művészi" dal van, ami Dave és Martin szerint nem tetszett volna Fletch-nek.

Néhányan, akik már hallották a lemezt a HOME Fórumon, elárulták még az alábbiakat:

A Don't Say You Love Me és a Before We Drown lassú, Dave által énekelt dalok, olyasmik, mint a Cover Me, csak nem annyira "éteriek". A lemezt záró Speak To Me is ilyesmi lassú, ami az Hourglass album Miracles című dalára emlékeztet.

A gyorsabb, slágeresebb közé tartozik a Caroline's Monkey, ami egy középtempójú, nagyon fülbemászó dal Dave erőteljes énekével, és a Never Let Me Go, ami egy kifejezetten gyors (Photographic-tempójú) vad, John The Revelator-szerű gitárokkal tűzdelt potenciális koncertkedvenc.

Az album bookletjében található egy tisztelgés Andy előtt "In our HEARTS and MINDS - Dave &Martin", egy igen erőteljes fotó mellett.

A tegnap esti Taratata fellépés pedig március 24.-én, a lemez megjelenése napján fog műsorba kerülni.

További jó hír, hogy a vasárnapi 30 perces müncheni fellépést két részletben, hétfőn (február 20-án) és csütörtökön (február 23-án) este 8-kor leadja a Bayern 1 rádió, a Live & Unplugged című műsorban.

A turné pedig minden bizonnyal ősszel Észak-Amerikában folytatódik - néhány mexikói és USA dátum már ki is szivárgott, bár aztán gyorsan levették a dátumokat.

Az azóta már sokatok által hallott Wagging Tongue dalszövege valami hasonló lenne (walshmode nevű felhasználó a HOME Fórumról):

You won’t do ____ to silence me
With your words or wagging tongue
Long tall tales of sorrow
Your song yet to be sung
I won’t be offended
Let the _____ great divide
Believe me they will follow
Just to watch another angel die

Watch another angel die

You won’t do well to darken me
???
???
Relax, enjoy the ride
I’ll meet you by the river
Or maybe on the other side
You find it hard to swallow
When you watch another angel die

Watch another angel die

Another star is rising
Another day has gone
You can find it
???
Until the day is done
I won’t be persuaded
Kiss your doubts goodbye
Everything seems hollow
When you watch another angel die

Watch another angel die
Watch another angel die
Watch another angel die
Watch another angel die
Watch another angel die

dmujkep1.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr2318050462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása