Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Új Martin interjú. "ciao!" :D

2023. február 16. - Szigi.

Új Martin interjú. "ciao!" :D

Néhány részlet az interjúból:

- A Ghosts Again-ről: ""Dave azt mondta, (amikor elküldtem neki a dal demóját), hogy azonnal egy nagyon különleges érzés fogta el. Megvan benne a melankólia és a vigasztalás keveréke. Annak ellenére, hogy a készítés során ezerszer meghallgattuk, mégis sikerült úgy megcsinálnunk, hogy nem untuk meg. Ami elég elképesztő, nagyon ritkán fordul elő ilyesmi".

- A Memento Mori album címéről: ""Már az összes dalt megírtuk, és volt egy ötletünk az album címére, ám ekkor Andy Fletcher meghalt. A dalok nagy része amúgy is a halálról szólt valamilyen módon, és szerettünk volna valami olyat, ami ezt reprezentálja. Soha nem hallottam ezt a kifejezést egészen valamikor tavalyig. Valaki mondta nekem, és úgy gondoltam, hogy a Memento Mori remek cím egy albumnak"

- Arról, hogy Andy halála milyen hatással volt a stúdiómunkára: "Más szemszögből kezded el hallgatni a dalokat és az összes szöveget, és teljesen más érzéseid támadnak. Dave elmondta, hogy amikor az album vokálját vette fel, teljesen másképp látta és hallotta a dalokat, mint a korai demóverziókban. Mert Andy még élt, amikor megkapta a demókat. Úgy volt, hogy mindhármukkal elkezdjük a felvételt, körülbelül három héttel Andy halála után. Így ezután csak el kellett döntenünk, hogy folytassuk-e vagy sem, megváltoztassuk-e a kezdési időpontot vagy bármi mást. Végül úgy döntöttünk, hogy talán a zene lenne a legjobb módja annak, hogy túljussunk a halálán".

- Marta Salogni bresciai producerről: "Ez az első alkalom, hogy vele dolgozunk. Sokan ajánlották nekünk, és tényleg fantasztikus. Ő a lemez hangmérnöke, ő keverte a lemezt, és nagy hatással volt a hangzásra. Az első szám megírásában is sokat segített, mert az egy sor loopolt szalaggal készült, ami az egyik specialitása".

- Arról, hogy milyen volt visszatérni a világjárvány után: ""Azt hiszem, számomra egy kicsit ijesztő volt újra visszatérni a nagyvilágba, de apránként csináltuk. Berlinbe mentünk, hogy bejelentsük a turnét, aztán elkezdtük a próbákat, és két hetet töltöttem New Yorkban, és azt hiszem, minden egyes nappal, ami eltelt, egyre jobban éreztem magam, szinte úgy, mintha utaznék. Mire a turné elkezdődik, újra készen állok arra, hogy bejárjam a világot".

- Arról, hogy Andyt pótolni fogják-e a színpadon: "Nyilvánvalóan át kellett gondolnunk, hogyan fogunk színpadra lépni, hiszen Andy nem lesz ott velünk. Úgy döntöttünk, hogy kvartettként lépünk színpadra. Úgy gondoltuk, hogy nem lenne helyes még egy embert, egy másik billentyűst felvenni, így tehát négytagúként fogunk turnézni. Ezen kívül ott van Anton Corbijn, az örökös díszlettervezőnk, aki ezúttal is részt vett az összes kiadott vizuális anyagunk elkészítésében. A turnéra is ő készítette el a mögöttünk futó filmeket. Azt hiszem, ez mindig nagyszerű elemet hoz a műsorba, valamit, ami egy kicsit mélyebbé teszi azt".

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr3918050612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása