Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

És akkor ma a koncertverziók: Mercy In You, 1993

2023. március 23. - Szigi.

A mai napon a tegnap 30 éves Songs Of Faith And Devotion albumdalainak a koncertváltozatát fogjuk sorra venni, amely jó felvezetésként fog szolgálni a hajnali Memento Mori Tour nyitányához, noha meglepetés lenne, ha a ma felsorolt dalok közül valamelyik is lenne a sacramentoi turnényitón. Fontos megjegyezni, hogy ma kizárólag a kislemezen meg nem jelent dalokat fogjuk végigvenni: az I Feel You és a One Caress koncertváltozatai már szerepeltek az I Feel You maxinál; a Walking In My Shoes, a Condemnation és az In Your Room élő változatait pedig - ahogy eddig is - a kislemezek megjelenésének napján fogom végigvenni. Ma tehát a Mercy In You, a Judas, a Get Right With Me, a Rush és a Higher Love koncertváltozataival fogok foglalkozni.

Kezdésként jöjjön tehát a Mercy In You, amely csak a Devotional Touron szerepelt (még az Exotic Tour-ra sem vitték át). Egészen elképesztő, már-már reggae-s dobok a kezdésnél, majd ezekre érkezik a súlyos hip-hopos dob, majd a még súlyosabb koszos gitárhangzás. A versszakoknál hangsúlyos a zongora, amelyekre az albumverzióhoz hasonlóan felelget a kotyogós hangzású hathúros. A refrénben megmarad az Eno-effekt is, Dave hangja extrém visszhangos. Martin "ooh-oh" vokálját itt a Devotional Tour vokalistahölgyei éneklik. Ami nagy kár, hogy a harmadik versszak végén az albumverzióban a világba beleüvöltött "the mercy in you!" itt nagyon gyengén, csak "sima" mély hangon lett elénekelve - talán emiatt van, hogy sokkal jobban kedvelem az albumváltozatot. A lezárás viszont ötletes: hirtelen elhallgat minden, de egy gitáreffekt még ottmarad a végére. Íme a felvétel a Devotional koncertfelvételről:

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr8718077230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása