Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

10 éve indult a Delta Machine Tour!

2023. május 04. - Szigi.
Ma 10 éve kezdődött Nizzában a Delta Machine Tour! A 106 állomásos menetelés Európában stadionkoncertekkel kezdődött, majd ősszel Észak-Amerikában stadionokban lépett fel a zenekar, hogy aztán télen újra Európában tegyék tiszteletüket. A turné 2014 március 7.-én Moszkvában végződött. Ez volt az elmúlt 4 turné közül az egyetlen, amikor a Depeche Mode mindössze egyszer tette tiszteletét Magyarországon - 2014 februárjában még egyszer közel jártak, de igazán nem volt napirenden az újabb DM koncert. Ezt aztán a Global Spirit Touron három koncerttel pótolták :)
 
A zaklatott Sounds Of The Universe után a Delta Machine Tour nyugodt, különösebb történésektől mentes eseménysorozat volt. Mindössze Minszkben maradt el egy koncert, Dave gyomorbántalmai miatt, de aztán azt is pótolták. Anton ismét grandiózus színpadot építetett, a kivetítések ismét igencsak "Antonosak" voltak. A zenekart ezúttal is Peter Gordeno és Christian Eigner kísérte a színpadon.
 
A turné setlistje igen kellemes meglepetésekkel szolgált. Különösen a Martin tett ki magáért, mert olyan régen, vagy soha nem játszott dalokat éneket estéről estére, mint a But Not Tonight, a Higher Love, a When The Body Speaks, vagy az Only When I Lose Myself. Az elmúlt két turnét figyelembe véve talán meglepő, hogy a Somebody vagy az A Question Of Lust ezen a turnén alig-alig fordult elő, de a Home is csak a koncertek kb. felén csendült fel. Ami pedig Dave blokkját illeti, a Delta Machine dalai és az elmaradhatatlan (amúgy az I Feel You és a Walking In My Shoes esetében egész jól átdolgozott) slágerek mellett itt kezdődött az A Pain That I'm Used To remixverziójának koncert-diadalmenete; de az előző turnéról teljesen hiányzó Just Can't Get Enough, a (sajnos lelassított) Black Celebration vagy főleg a Goldrapp-remixben megszólaló Halo sem volt egyértelmű választás. Ezen a turnén olyan, az elmúlt években "agyonjátszott" dalok, mint a Stripped, a World In My Eyes, vagy az In Your Room, alig-alig csendültek fel. Az újkori klasszikusnak számító Wrong meg egyenesen teljesen hiányzott a koncertrepertoárból.
 
A nizzai koncert máris teljes pompájában mutatta a turnét. A Welcome To My World hosszú intrót kapott, amelyet az Angel követett. Akárcsak a Tour Of The Universe-ön (és a Memento Mori Touron), ezúttal is a Walking In My Shoes volt az első "régi" szám, amelyet egy másik újkori koncertkedvenc, a Precious követett. Ezután jött a meglepetés, a Black Celebration (sajnos lassú változatban), majd a Policy Of Truth kiváló verziója után a Should Be Higher és egy kicsit ballábasan szóló, de ekkortájt nagy meglepetésnek számító Barrel Of A Gun következett. A Martin blokkban a Higher Love volt a koncert bombameglepetése, ráadásul teljes zenekaros hangszerelésben hangzott el, ezt pedig a Delta Machine Martin-dala, az egyébként a turné során kifejezetten sokszor elővezetett The Child Inside követett. Két Delta Machine közönségkedvenc (Heaven, Soothe My Soul) következett az ekkor meglepetésnek számító, azóta kirobbanthatatlan A Pain That I'm Used To (a már említett Jacques LuCont remixben), majd az A Question Of Time. Még a setlist ilyen "kései" részén is jöttek új dalok: a Secret To The End és a Goodbye fogta közre a két jócskán elnyújtott közönségkedvencet, az Enjoy The Silence-t és a Personal Jesust. A Touring The Angel és a Tour Of The Universe gyakran két ráadásos koncertjei után ezúttal egy ráadás volt: Nizzában az "örök turnékezdő" A Question Of Lust hangzott el, ráadásul a turné során itt egyetlenegy alkalommal "full band" hangszereléssel; a turné későbbi szakaszain minden alkalommal akusztikusan játszották! Ez sem akármilyen ritkaság, hogy egy turnén belül egy dalt kétféleképpen is játszanak... Martin klasszikusa után máris jött a Halo Goldfrapp remixe, majd három közönségkedvenc zárta a koncertet (Just Can't Get Enough, I Feel You, Never Let Me Down Again).
 
Ha nem lenne tehát elég a Devotional Tour, az A Night With Martin L. Gore, a Paper Monster Tour és a Devotional Tour jubileumai, valamint az épp zajló Memento Mori Tour, idén a Delta Machine Tour eseményeit is felidézzük! :)
 
Itt pedig a teljes nizzai koncertfelvétel:
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr2718115650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása