Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

10 éve jelent meg a Should Be Higher kislemez!

2023. október 14. - Szigi.

Mai kerek jubileumunk a 10 éve megjelent SHOULD BE HIGHER kislemez! A Delta Machine harmadik maxi kiadványa - természetesen - egy Dave és szerzőtársai által jegyzett dal volt. Emlékszem, hogy 2013-ban már tavasszal, még a Soothe My Soul kislemez kiadása előbb bőven (!) véletlenül kikerült a Wikipediára, hogy a Should Be Higher a lesz a harmadik kislemez... és ez nem is igazán okozott meglepetést, noha más dalokat is el tudtunk volna képzelni (főleg a Broken-t, ha már Dave szerzeményeiről beszéltünk).

A Should Be Higher Dave és Kurt Uenala közös munkája. Dave a függőségeivel való nap mint nap való küzdelemről írta ezt a dalt, erről szól a "The lies are more attractive than the truth" sor. Vészjósló kezdés, dúr és moll hangnemű sorok váltakozása teremt feszültséget, majd jön Dave szenvedéllyel teli éneke. A bridge-ben Dave és Martin együtt énekel, majd jön a refrén, amit Dave meglepően magas hangterjedelemben ad elő. És ennyi - jön még egy versszak, még egy bridge, még egy refrén és egy hosszas instrumentális levezetés. Sokak kedvence a dal, nekem nem tartozik a favoritjaim közé, kicist túl "szellős", szerintem nincs benne bő 5 percnyi zenei ötlet.

A dal klipje koncertvideó lett (nem is meglepő módon, hiszen a dal szerepelt a Delta Machine Tour szinte valamennyi állomásán, bár a turné végefelé azért ki-kihullott a setlistből). A rendező Anton Corbijn, és a Wikipedia szerint nemcsak a berlini koncertről szerepelnek benne részletek, hanem a lipcsei és müncheni fellépésből is. A "lángos" kivetítés és a dal végén a kicsit fura énekeltetés tartozik még a dal emlékezetes momentumai közé.

.

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr5118230315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása