Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

OMD, mint előzenekar

2023. június 18. - Szigi.

A KROQ Radio másik sokat játszott bandája, az Orchestral Manoeuvres In The Dark volt a Depeche Mode előzenekara az amerikai turnén. Nagy élmény volt, amire az OMD énekese, Andy McCluskey vegyes érzelmekkel tekint vissza: „Egyrészt óriási élmény volt esténként 15.000 ember előtt játszani, ugyanakkor bosszantó is volt, amikor Marin Gore elmondta, hogy mennyire imádta az egyik korai dalunkat, az Electricity-t, és hogy az milyen nagy hatással volt a Depeche Mode-ra hosszú éveken keresztül. Egy este 5.000 dollárt kerestünk és közben egy vagyont vesztettünk a kiadások miatt - a turné végére kb. 1 millió dollárral tartoztunk a kiadónknak - ők meg annyit kerestek minden este, hogy akár nyugdíjba is vonulhattak volna!” McCluskey megenged magának egy ferde vigyort, ahogy visszaemlékszik: „Azért mentünk el arra a turnéra, hogy nagyobb közönséget kalapozzunk össze, és volt is sikerünk rendesen, de még mielőtt ezt kiaknázhattuk volna, felbomlottunk. A Depeche Mode szépen fokozatosan építgette a karrierjét, majd összehozták a legjobb albumukat, a Violator-t, úgyhogy elismerésem. A legtöbb banda ilyen helyzetben szétmorzsolódik.”

Az OMD fellépése nem volt zökkenőmentes. A fellépésük legelső pillanatában áramszünet történt, így a frontember szerint az Enola Gay-nek egy speciális „dub” változatát játszották, amíg helyre nem álltak a hangszerek. A végén szinte leszaladtak a színpadról. „Ez rettenetes volt” – mondták.

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr6818148668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása