Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Kijev, Dave, 20 éve

2023. június 20. - Szigi.
Ma 20 éve Kijevben lépett fel a Dave Gahan Band. Volt turnénapló (a davegahan.com-on), amelyet mindig más zenekari tag vezetett.
 
Jöjjenek most Vincent Jones gondolatai:
 
"Jó reggelt! Itt az ideje egy kis sétának Simonnal, a megbízható vezetőnkkel, a "Fő utcán", itt, Kijevben. Néhány mesés épületet már láttam és összességében Kijev egy meglehetősen kozmopolita városnak tűnik. Nem mintha lovakra és szántóföldekre számítottam volna, de ha a turné során ezt látod Kanada egyes részein, akkor Ukrajnában mire is számítasz... aztán meg mégsem.
 
A koncertre való bejutás őrületes volt! Legalább száz rajongó nyüzsgött Dave körül, őt a biztonságiak körülvették, mi pedig valahogy lemaradtunk. Alig jutottam be, egy nagydarab őr megragadott, és nem engedte át a kopasz fejemet. Szerencsére Simon elöl volt, és fülön csípett, mire a biztonsági őr azonnal elengedett.
 
Soha nem láttam még ennyi biztonsági őrt egy koncerten. Úgy néz ki, mintha az összes ügynökséget idevezényelték volna volna. Rendőrség, hadsereg, Nemzeti Gárda.....több száz egyenruhás lehet az arénában, szóval remélem, hogy a rajongók jól viselkednek.
(...)
A tegnap esti koncert elképesztő volt. Körülbelül 7000 ember, akik mind megőrültek Davidért. A színpadon lévő helyemről jól látom őket, és lenyűgözött, hogy az emberek nem csak a Dirty Sticky Floors-t énekelték a zenekarral, hanem az összes albumszámot, mint a Black and Blue, Stay stb. is.
 
Remélem, hogy még visszajövünk, és újra játszhatunk ezeknek az embereknek.... ez egy igazán nagyszerű közönség. A koncert után a promóter elvitt minket kínai kajára, este fél 12 körül volt, így mindannyian elég fáradtak voltunk. Szegény Dave-et egy asztalnyi szponzor és vendégeik fogadták, ami egy kicsit sok volt az elmúlt napok után és az éjszaka ezen szakaszában. Ismét Simon a megmentő... az étel azonnal megérkezett, néhány kép, és puszi mindenkinek, már el is indultunk aludni, tele pekingi kacsával a hasunkban.
 
Már Budapesten vagyunk, a terv: .... egy kis városnézés, majd keresünk egy hagyományos magyar éttermet. Gulyást kell enni (bármi is legyen az).
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr3518149450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása