Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Two Minute Warning

2023. augusztus 22. - Szigi.
Dél elmúltával én is a "B oldalára" fordulok a ma 40 éves Construction Time Again nagylemez bemutatásának. Következik a TWO MINUTE WARNING, Alan Wilder első alkotása a Depeche Mode tagjaként! A hangszerelés és a szöveg is az övé. Ez egy elég tipikus Construction Time Again dal: elszórt ütősök, kemény ritmusok, gyászos versszakok után jön a kiemelkedően öblösen és mégis szárnyalóan énekelt refrén. Minden benne van a dalban, ami a nagybetűs Alan Wilderi elegancia: hosszas instrumentális lezárás (!), fémes ütősök mindenfelé, variálások, sztereó hatások; noha nem feszíti szét Alan a popdal kereteit, azért eléggé megvillantja a tudását! A dal aztán mikrofonok által gerjesztett zajba fullad...
 
Alan: „Csak a harmadik lemez, a Construction Time Again idejére nyugodtak le annyira a dolgok körülöttem, hogy bemutassak egy-két számot és Gareth Jones-szal közösen néhány radikálisabb ötletet. Mivel a hidegháború vége még valamivel távolabb volt, a Two Minute Warning a nukleáris háború - Thatcher Nagy-Britanniájában ijesztően reális - fenyegetésével foglalkozott. „Jó belegondolni, hogy az emberek úgy dúdolgatják a Two Minute Warning-ot, hogy nem is figyelnek oda, valójában miről is szól. - meséli Wilder Johnny Wallernek, a Sounds újságírójának - Szürreális az egész. A nukleáris holokauszt lehetősége hátborzongató és rémisztő, mégis valami szépet próbáltam belőle csinálni - a dallam könnyed és fülbemászó. Nehezebb feladat volt, mint borongós hangulatú számot írni erről a témáról.” (az idézet Jonathan Miller: Stripped című könyvéből származik).
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr7918198189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása