Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Egy csodálatos U2 dal DM feldolgozása

2023. október 26. - Szigi.
Ma 12 éve jelent meg a Q magazin ingyenes CD mellékleteként egy lemez, amelyen különböző előadók feldolgozták a U2: Achtung Baby című korszakos jelentőségű albumának a dalait. Az Achtung Baby akkor volt 20 éves, most már 32, de az ír zenekar még most is ezzel turnézik Las Vegasban... A lemez a "Ahk-toong BAY-bi Covered" címet viselte.
A Depeche Mode is felkérést kapott Bonótól, hogy egy dalt elénekeljen.
Martin: "Az Achtung Baby-t először a Songs Of Faith And Devotion-ön dolgozva hallottuk Flood-dal. Ekkor állt a két zenekar egymáshoz a legközelebb: a U2 elektronikusabbá vált, míg a Depeche Mode egy újfajta rockos megközelítésen dolgozott. De soha nem volt köztünk rivalizálás. (...) Bono, amikor felkért minket, hogy dolgozzunk fel egy dalt, fordított pszichológiát alkalmazott az e-mailjében, ugyanis azt írta, hogy teljesen megérti, ha nemet mondunk. Mi pedig azt gondoltunk: "miért is ne?" A So Cruel Bono egyik legjobb dalszövege. A One-t már nem tudtuk volna feldolgozni, az már-már szentségtörés lenne..."
A So Cruel dobalapja aztán később - tempójában kissé megváltoztatva - visszaköszönt a Depeche Mode: Higher Love című felvételén is. Nem csoda: Flood keze mindkét munkában benne van.
A So Cruel 2011-es változata minimalista megközelítésű lett. A mixelési teendőket a Personal Jesus és Ghost mixeiről ismert Sie-Medway Smith végezte, a vokált pedig Kurt Uenala vette fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr3818241187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása