Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

A tökéletes 90-es évek élmény

2023. november 20. - Szigi.
Ma 27 éve jelent meg a Garbage első nagylemezéről kimásolt harmadik kislemez, a QUEER. A második CD utolsó száma egy érdekes kollaboráció volt: a THE MOST BEAUTIFUL WOMAN IN TOWN remixet ugyanis Martin Gore, Gareth Jones és Martin jóbarátja, Paul Freegard készítette. Paul nevéhez olyan dolgok kötődnek, mint pl az I Feel You Babylon Mix, az I Feel Loved Chambers mix, a Barrel Of A Gun United Mix, de az Exciter-és a Counterfeit2 korszakban végig az együttes produkciós csapatában közreműködött).
Emlékezhetünk: a formálódó Garbage együttes még az In Your Room kislemezhez készített két emlékezetes felvételt, amelyből ráadásul klip is készült (Zephyr Mix, Extended Zephyr Mix), és minden jel szerint a "bartert" Martin ezzel a mixszel adta vissza.
(Zárójelben egy érdekesség: a Garbage kislemezen egyébként majdhogynem sztárgárda vonult fel; Martin, Gareth és Paul mellett szerepelt a legendás dub-király, Adrian Sherwood (aki a DM-nél az Are People People? és a Master And Servant On-USound mixek elkövetője), valamint a Rabbit In The Moon (velük később a For The Masses című feldolgozáslemezen talákozhattunk egy Waiting For The Night átirattal). És ha hozzávesszük, hogy a Queer klipjét az a Stéphane Sednaoui forgatta, aki 6 évvel később a Dream On videóját is elkészíthette, akkor talán nem túlzás kijelenteni, hogy egész DM-Allstars csapat bábáskodott e körül a kislemez körül. )
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr7118246699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása