Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Ma 28 éves a Personal Jesus!

2017. augusztus 29. - Szigi.

Dave Gahan: Jóval-jóval az album megjelenése, és a 'Personal Jesus' rádióba kerülése előtt kiadtunk egy maxi lemezt. A kiadvány hatalmas siker lett, főként Amerikában. Több mint egy millió példányt kelt el belőle, ami igazán lélegzetelállító. Ma ez már elképzelhetetlen lenne.

Flood (producer): Volt egy nagy produkciós megbeszélés, mielőtt belekezdtünk volna a munkába. A megbeszélésen az együttes, jómagam és Daniel vett részt, hogy meghallgassuk Martin összes demóját. A 'Personal Jesus' messze kimagaslott a többi dal közül, mondhatni tökéletes üzenete miatt, mely szerint "újra itt a Depeche Mode, de nem úgy, ahogy azt megszokhattátok!"

Dave Gahan: A dal letette az alapjait annak a jövőnek, amelyről fogalmunk sem volt, hogy milyen lesz.

Alan Wilder: Kezdetektől fogva egy kicsit másképp akartunk dolgozni, mint az előző albumoknál. Új megközelítéssel készült el néhány dal, mint például a 'Personal Jesus' vagy a 'World In My Eyes' és az eredmény megelégedésünkre szolgált.

Martin Gore: Personal Jesus - Ez a szám gyakorlatilag az első közös munkánk Flooddal és Francois Kevorkiannal. Az eredmény hallatán nem voltuk biztosak az együttműködés sikerében... Magával a számmal meg voltuk elégedve, sőt még kislemezt is csináltunk belőle. De, hogy ekkora érdeklődésre tart majd számot, arról álmodni sem mertünk volna. Hogy a stúdióban hogyan vélekedtünk róla? Hát azt gondoltuk: "Itt van egy szám, amelyik tetszik nekünk, de a rádiók biztosan utálni fogják ahogy van! Talán ha a Top 25-be bejut...!?" Amerika miatt különösképpen aggódtuk, hiszen ha ott egy szám címében szerepelteted a Jézus nevet, akkor már semmi jóra nem számíthatsz - ennek ellenére, a Personal Jesus lett minden idők legnagyobb eladási statisztikájával büszkélkedhető 12"-es lemez a Warner Brothers történetében!

Andy Fletcher: Fletch: A 'Personal Jesus' forgatása tulajdonképpen a legrosszabb emlékeim egyike. Elmentünk abba a sivatagi falucskába, Spanyolországba... amolyan cowboy falucska volt, a western-hatás kedvéért... Szóval egész nap azzal riogattak, hogy lovagolnom kell... én persze mondtam, hogy nem tudok lovagolni, de ez mitsem számított! Nyugtatgattak, hogy egy szép, nyugodt, kedves lovat hoznak nekem, amelyik ugyan egy nagy, de szerény állat. Amikor aztán elérkezett az idő, akkor persze mindenki velem tartott a forgatási helyszínre, megnézni, mit is produkálok majd. Próbáltam trükkhöz folyamodni, hogy ha semmiképpen nem megy, akkor hozatok egy pónit... Szerencsére nem volt rá szükség, mert élő állat helyett csak egy kicsi hintalovat vezettek elém... benne is van a klipben, amint hintázom rajta. Megnyugtató élmény volt, főleg azok után, hogy végigparáztatták velem az egész napot! (a fordítások a HDMFC honlapról származnak)

Boldog 28. születésnapot, Personal Jesus! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr3312787636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása