Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Összeállítás a 26 éves I Feel You kislemezről

2019. február 15. - Szigi.

Dave: "Az I Feel You egy olyan szám, amely teletölti a fejedet, egyszerűen berobban a pofádba...erre lett kitalálva. Van benne szexualitás, erős érzelmi dominancia. Nem kifejezetten az én választásom volt, de úgy láttuk, ez a szám az, amely jelenleg először prezentálhatja jelenlegi énünket. Megmutatja az embereknek mire számíthatnak."

Alan: "A szám semmiképpen nem tipizálja az albumot, de mindenképpen megadja a helyes útirányt a további várakozás felé."

Martin: "Az egész Songs Of Faith And Devotion koncepció azzal kezdődött, hogy próbáljunk meg élőbbek, spontánabbak és változatosabbak lenni. Az album végül a legrockosabb dolog lett, amit valaha el akartunk érni. Az I Feel You talán a legjobb ízelítő ebből, és talán a legközelebb áll ahhoz, hogy egy igazi rock hangázású zenekar legyünk"

Dave: "Kihívásokat akartunk magunk elé állítani. Szerettük volna megváltoztati a Depeche Mode-ról kialakult képet. Martin megjelent egy pár új dallal, amelyeket megpróbáltunk rockosabb szemszögből nézni. Inkább kerestük a blues-os és rock'n'roll-os érzést. Az 'I Feel You'-ban tipikusan ez a blues/rock érzés jelenik meg. "

Daniel Miller: "Martin és Alan oda voltak az elektronikus blues gondolatáért, amely tulajdonképpen már a 'Personal Jesus' dallal elkezdődött a 'Violator' albumon. Ugyanakkor ez a hangzás adott lehetőséget Dave számára is, hogy beletegye 'rocky' oldalát. "

Anton Corbijn: "Szintén nehéz volt az I Feel You forgatása, ott az időjárással kapcsolatban voltak problémák."

Dave: "Egy újabb előrelépés... megnőtt a költségvetés, komoly filmstáb, és még a színésznő is ismert volt (Lysette Anthony), azóta nem csak klipekben, de sok filmben is szerepelt. A klip szintén korlenyomat számomra, akkor készült, amikor már Los Angelesben éltem. (...) Erős elképzelésem volt arról, hogy mivé kell válnia az együttesnek, és hogyan kell kinéznünk. Kérlelhetetlenül. És azt hiszem, a végeredmény alapvetően működött is. (...) Martin prezentálta az I Feel You demót, ami már eleve blues hangulatú volt, és amihez Flood (Mark Ellis, a producer) már eleve picit másképp nyúlt hozzá - hisz ő sem akart egy Violatort 2-t készíteni. (...) Nagyon élveztem ezt a periódust, igazán szerettem, amit csináltunk. Számomra élvezetes volt elhagyni a 'Violator'-t és egy nagy ugrással a 'Songs Of Faith And Devotion' világába csöppenni, ami jó döntésnek bizonyult. A klipben elég erős a performance jelleg. Tele voltam önbizalommal, ezzel a figurával kapcsolatban, aki én voltam. Az általam kreált alter ego sokkal természetesebb és izgalmasabb volt, mint én. Sőt, veszélyesebb is. Igazán élveztem belebújni pár évre." (a fordítások a HDMFC honlapjáról származnak)

Boldog 26. születésnapot, I FEEL YOU!

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr714615678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása