Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Nagykorú lett a Dream On!

2019. április 23. - Szigi.
- Melyik számot vettétek fel először az új album számai közül? Mennyiben jelölte ki ez a szám a lemez irányvonalát; azt, miképpen hangzik majd az új album?
 
Fletch: "A 'Dream On' munkálataival kezdődött a folyamat. Talán egyike volt ez az első új számoknak, amelyet Martin megírt. Ezzel együtt, úgy érzem, a dal jól definiálja magát az egész albumot is. A szám tulajdonképpen nem más, mint egy elektromos ütem találkozása néhány blues-os, akusztikus gitárfutammal, amelyet egy igazán jól eltalált szöveg egészít ki a maga megkapó refrénjével. Örülök, hogy ezt a dalt vettük fel először és hiszem, hogy nagyban segített kijelölni az albumon hallható pozitív irányvonalat."
 
- Mi inspirálta a 'Dream On' születését?
 
Martin: "Nos, mindig is utáltam a számok jelentését fejtegetni. Már csak azon egyszerű oknál fogva is, mert számomra jelent valamit egy dal, más számára pedig akár valami teljesen mást is jelenthet. Úgyhogy maximum a dal hangulatáról, illetve a megszületésének paramétereiről tudok beszámolni... Az eredeti demót Gareth [Jones] és Paul [Freegard] barátomnak játszottam le. A demóra persze akusztikus gitárral játszottam fel a számot... az alap ötlet ezzel szemben az volt, hogy a végére egyáltalán ne legyen benne gitár. Ki akartuk venni a gitárt, és ezáltal teljesen más irányba elvinni a számot. Amikor aztán már vagy négy napja dolgoztunk rajta és kialakult az a nagyon szeszélyes elektronikus ütem a háttérben, egy hirtelen ötlettel visszaraktuk az eredeti gitárszólamot. Az eredmény az volt, hogy kaptunk egy olyan blues-os, akusztikus gitárkíséretet, amely teljesen különbözött mindentől, amit a számban hallhatsz. Rájöttünk, hogy a kettő kombinációja valami igazán különös hangzást alkot." (a fordítás a HDMFC honlapjáról származik)
 
Boldog 18. születésnapot, DREAM ON! :)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr6614780700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása